Sport
RUKOMETNA SEHA-GAZPROM LIGA

NEXE bolji u sudaru hrvatskog i makedonskog viceprvaka
Objavljeno 17. prosinca, 2018.
Našičani su se pobjedom oprostili od svojih navijača za 2018. godinu

NEXE je u 12. kolu rukometne SEHA-Gazprom lige ostvario još jednu pobjedu. U sudaru hrvatskog i makedonskog viceprvaka Našičani su opravdali status favorita, premda se drugi skopski klub predstavio u prilično dobrom izdanju. Na kraju, su se pobjedom Našičani oprostili od svojih navijača za ovu godinu. Predstoji im još gostovanje u Nišu.

Gosti tvrd orah

Da će Metalurg biti tvrd orah pokazalo je vrlo čudno, ali izjednačeno prvo poluvrijeme. Gosti su svoja prva tri pogotka postigli iz sedmerca, precizan je bio Martin Serafimov. S druge strane, inače sjajnom s crte od sedam metara udaljenosti Tomi Vozabu vratar Danilovski obranio je šut, a potom je neprecizan bio i Zrnić. Ipak, u zadnjih deset minuta prvog poluvremena Vozab je imao središnju rolu. Prvo je svojoj momčadi s dva uzastopna pogotka u 22. minuti donio prvi put prednost od dva pogotka (9:7). NEXE je prilično strpljivo igrao dugački napad želeći tako razbiti koncentraciju u Metalurgovoj obrani. Potom je Hrvoje Horvat posegnuo za napad „sedam na šest“. U jednoj takvoj situaciji, kako bi spriječio kontru, Vozab nije odmah spustio loptu nakon sučevog zvižduka pa je zaradio isključenje, a nakon prigovora i drugo pa je prisilno proveo četiri minute na klupi. Metalurg je to iskoristio vratio rezultat u egal. Ipak, na odmor se otišlo ponovno s dva pogotka prednosti za NEXE. Donio je to domaćinu Halil Jaganjac svojim drugim pogotkom na utakmicu dojučerašnjem klubu tri sekunde prije odlaska na odmor, a zanimljivo odlični lijevi vanjski imao je u prvom poluvremenu i isključenje nakon jednog grubljeg prekršaja. Metalurgova klupa zvala je time-out premda je ostalo vrlo malo vremena pa nisu stigli izvesti pravu akciju kako bi ozbiljnije ugrozili vratara NEXE-a Morena Cara.

Lelić i Jelinić

Umjesto Cara, u nastavku je na vrata NEXE-a stao Perica Lelić. Odmah u prvoj akciji Metalurga istaknuo se odličnom obranom. Potom je u sljedećem napadu preko Gadže, NEXE stigao do prvog vodstva od tri razlike. Ubrzo se NEXE odvojio i na "plus pet". Lelić je obranio sedmerac Serafimovu, a Jelinić je zabio na prazan gol za vodstvo 16:11. No, Metalurg se nije predavao, vratio je na tri razlike. NEXE je u nastavku zaigrao dubljih 5-1, koja se vraćala u 6-0. Činilo se kako su stvari po pitanju pobjednika riješene u 44. minuti. Marin Jelinić je istrčao još jednu polukontru, postigao svoj peti pogodak za vodstvo NEXE-a 20:14. Sa Metalurgove klupe tražili su time-out. Njihov trener Brestovac tražio je od igrača da se ne predaju. I nisu se predali, u 49. minuti vratar Danilovski, osim što se istaknuo s odličnim obranama, zatresao je mrežu šutom sa svojih vrata pa je vodstvo NEXE-a smanjeno na 22:19 pa je bilo jasno kako nećemo gledati baš gledati mirnu kao tiha noć završnicu. Bio je naime Metalurg u prilici čak doći tada na samo dva pogotka zaostatka. Nije im to pošlo za rukom čak u četiri navrata, pa je na ulasku u posljednju minutu Vida s desnog krila pogodio za domaće vodstvo 26:22, Šilegov nije bio precizan s desnog krila, no u posljednjem napadu na utakmici ipak se ispravio za konačnih 26:23.

Krešimir Lacković
NEXE * 26 (12)

METALURG *23 (10)

NAŠICE – Dvorana OŠ Kralja Tomislava. Gledatelja 1200. Suci: Marko Boričić i Dejan Marković (Srbija).

NEXE: Lelić (6+1), Car (3+1), Šipić 4, Gadža 3, Leban, Zrnić 2(1), Mrđenović, Barišić-Jaman 1, Buvinić 3, Jelinić 5, Vida 3, Lončar, Tomić, Jaganjac 2, Vozab 3(1).

METALURG: Tomovski, Danilovski 1 (7+2), Jagurinovski 1, Dimitrioski, Tokić 4, Schilegov 1, Tankoski 1, Serafimov 3(3), Mladenović, Špende 3, Ribeiro 5(3), Pucnik, Miličević 2, Madjovski, Stojanović i Arsenovski 2.

SEDMERCI: NEXE 4(2), Metalurg 8(6); ISKLJUČENJA: NEXE 12 minuta (Jaganjac 2, Vozab 2+2, Mrđenović 2, Tomić 2, Gadža 2), Metalurg 12 minuta (Mladenović 2+2, Mađovski 2+2, Špende 2+2);
Najčitanije iz rubrike