Regija
U OKVIRU ADVENTA U ĐAKOVU

Otvoreno klizalište i Adventski sajam
Objavljeno 15. prosinca, 2018.
U subotu nastupa Nina Kraljić, a u nedjelju, Sanja Hajduković i Tamburaški sastav “Slavonski vez”
ĐAKOVO

Prvi jači snijeg u prosincu, a koji je zabijelio grad jučer prijepodne, dodatno je obogatio ugođaj Adventa u Đakovu i jučerašnji niz događanja na Strossmayerovom trgu. Rad je počeo adventski sajam, a otvoreno je i klizalište. Na sajmu, u tipiziranim, drvenim kućicama izlaže trinaestero izlagača. Na njihovim su štandovima proizvodi slavonskih kulinara, med, rukotvorine, božićni nakit, bogata gastroponuda..., a ugostitelji za ovogodišnji Advent u Đakovu najavljuju, osim kuhanog vina i drugih napitaka, i đakovačko, craft pivo. Ove godine Adventu u Đakovu pridružio se i dio đakovačkih restorana koji od 1. do 23. prosinca po prihvatljivoj cijeni od 45 kuna nude prigodan meni.

Klizalište je na radost najmlađih, ali i onih nešto starijih sugrađana otvorio gradonačelnik Marin Mandarić, a cijena ulaznice na ovaj zimski sadržaj je kao i lani - 10 kuna. Jučerašnjem adventskom danu na trgu pridružila se i Gradska knjižnica i čitaonica pobrinuvši se za program za djecu pod nazivom "Najmlađima čitamo adventsku priču". Jučer su i polaznici dječjih vrtića na trgu kitili mala božićna drvca, a blagdanskoj čaroliji pridružili su se i lipicanci Državne ergele Đakovo vožnjama fijakerom. Grad Đakovo i njegova Turistička zajednica pobrinuli su se i za glazbeni ugođaj Adventa na Strossmayerovom trgu. Sinoć je višednevni koncertni niz započeo Big band Požega, u subotu, 15. prosinca, nastupit će Nina Kraljić, a sutra, u nedjelju, Sanja Hajduković i Tamburaški sastav "Slavonski vez".

Sajam će biti otvoren do 31. prosinca, odnosno do 1. siječnja 2019., do 2 sata poslije ponoći. Radno vrijeme sajma je od ponedjeljka do nedjelje od 10 do 22 sata, na Badnjak i Staru godinu, 24. i 31. prosinca, od 10 do 2 sata poslije ponoći, a na Stjepanje, 26. prosinca, od 14 do 23 sata. Advent u Đakovu nastavlja se danas, u subotu, u 18,30 sati, paljenjem treće adventske svijeće, dok u zatvorenoj jahaonici Državne ergele Đakovo u 17 i 20 sati počinje Božićni bal lipicanaca. S. Župan
Predstavljanje kalendara
Turistička zajednica grada Đakova i Grad Đakovo danas, u subotu, 15. prosinca, u 10 sati, u maloj gradskoj vijećnici predstavit će kalendar s đakovačkim motivima za 2019. godinu. Na natječaj za izradu kalendara pristigle su 63 fotografije 11 autora Predstavit će ga Povjerenstvo za odabir fotografija, a na predstavljanju će nazočiti i autori odabranih 12 fotografija.
Možda ste propustili...

ODJEK IZBORA NA LOKALNOJ RAZINI

Nikolić: Morat će biti bolja suradnja

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike