Regija
SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA JAKŠIĆA

Općina koja zna kako do EU novca nagradila zaslužne
Objavljeno 6. prosinca, 2018.
JAKŠIĆ - U povodu obilježavanja Dana općine Jakšić i blagdana nebeske zaštitnice sv. Barbare održana je svečana sjednica Općinskog vijeća u dvorani Lucija. Sjednici su nazočili brojni uzvanici i visoki gosti, od pomoćnika ministara Ministarstva regionalnog razvoja Davora Huške i MUP-a Cvjetka Obradovića, požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, gradonačelnika Požege Darka Puljašića, gradonačelnika Kutjeva Josipa Budimira, zamjenika gradonačelnika Požege Marija Pilona, zamjenika gradonačelnice Pleternice Domagoja Katića, načelnika općine Čaglin Dalibora Bardača, predsjednika HDZ-a Požeško-slavonske županije, dr. Željka Glavića, zamjenika načelnika općina Kaptol i Velika, predstavnika vojske i policije, do ravnatelja županijskih ustanova, ravnatelja javnih ustanova, gospodarstvenika i poduzetnika, predstavnika udruga branitelja i udruga u kulturi, sportu i drugih.Načelnik općine Ivica Kovačević podnio je izvješće o proteklom razdoblju te projektima i investicijama koje su u provedbi i u planu u skoroj budućnosti. Još samo dva naselja trebaju dobiti vodovod i kanalizaciju, ulaže se i u cestogradnju, električnu mrežu, javnu rasvjetu iz sredstava općine i u suradnji s javnim i županijskim ustanovama. Posebno dobro se surađuje i s Hrvatskim vodama na uređenju vodotoka. "Općina Jakšić danas ima gotovo svu infrastrukturu, novi dječji vrtić koji je pun djece i očekuje skoro proširenje, uređene sve područne škole, a uskoro će biti uređena i matična škola. Danas je općina Jakšić sa svojim naseljima mjesto ugodno za život, a provođenjem niza projekata kojima predstoji realizacija ili se očekuju natječaji za projekte, to stanje će biti mnogo bolje", istaknuo je načelnik Kovačević.

- Čestitam vam 25. rođendan vaše općine, kojoj je već 14 godina na čelu načelnik Ivica Kovačević, no kad sam čuo izvješća o svemu što se napravilo, kažem: Ivice, bit ćeš još 14 godina da završiš sve što ste planirali. Jedna ste od najuspješnijih općina u privlačenju sredstava europskih fondova, a upravo po energetskoj obnovi zajedno s ovom županijom prvi smo u Hrvatskoj. Vaša općina još uvijek ima povećanje nataliteta, kroz svoju gospodarsku zonu stvarajte nova radna mjesta i vratite one koji su otišli zbog posla. Stvorite jednake uvjete življenja i slične onima u većim sredinama, jer i vaša djeca i svi vaši stanovnici zavrjeđuju da žive dobro kao i svi ostali – rekao je župan Tomašević.

Pohvale općini Jakšić i načelniku Kovačeviću uputio je pomoćnik ministrice Gabrijele Žalac, mr. sc. Davor Huška.

– Otvorena su brojna gradilišta, vrve gradilišta strojevima i u pola zime. Svi vaši prijedlozi i projekti se uvažavaju, sufinanciraju kroz programe Vlade RH, danas nas prate golema sredstva EU fondova. Evo, samo u ovom malom Jakšiću događa se čudo, Jakšić je jedna od deset najaktivnijih općina u RH po povlačenju europskih sredstava - kazao je Huška.

Općina je nagradila i zaslužne tvrtke i pojedince. Općinska priznanja dobili su tvrtka Elpos Jakšić i vlasnik Tomislav Babić, tajnik OŠ Mladost Jakšić Hrvoje Romštajn, OPG Dario i vlasnik Milan Majetić te Antun Pažin, dugogodišnji sportski radnik za razvoj sporta u općini.

Uz Dan općine Eminovci su dobili moderniziranu ulicu i novi asfalt. Ulica je dobila novi naziv, po poginulom hrvatskom branitelju Zoranu Gruberu, koji je živio u Eminovcima, a još danas mu tu žive roditelji, čemu su svjedočili njegovi suborci iz 1. gardijske brigade Tigrova, načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, požeško-slavonski župan, general Alojz Tomašević, i general Jozo Miličević, jedan od ratnih zapovjednika 1. gardijske brigade HV-a Tigrovi. AGM Kruna
Položeni su vijenci uz spomen-obilježje za sedmoricu branitelja koji su dali život na ratištima diljem Hrvatske
Možda ste propustili...

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

Najčitanije iz rubrike