Sport
BOŠKO ŠUTALO NAKON DEBIJA ZA PRVU MOMČAD NK OSIJEK

Bilo je treme, ali kako je utakmica odmicala, otpuštao sam kočnice
Objavljeno 21. listopada, 2018.
Rođeni Metkovčanin prije godinu dana u Gradski vrt stigao je kao junior iz redova Splita
Trener Osijeka Zoran Zekić, zbog suspenzije (tri žuta kartona) dvojice igrača, Alena Grgića i Gutija, u Kranjčevićevoj je bio prisiljen priliku dati i jednom debitantu na prvoligaškoj sceni. Riječ je o mladom defenzivcu Bošku Šutalu. Rođeni Metkovčanin prije godinu dana u Gradski vrt stigao je kao junior iz redova Splita. Šutalo je brzo počeo pokazivati svoj potencijal kroz nastupe u juniorskoj momčadi bijelo-plavih, a prošle sezone dobivao je priliku i na trećeligaškoj sceni kroz Osijek II. Ove sezone bio je standardni igrač te momčadi u drugoligaškom natjecanju, a Zekić ga je već prije označio kao jednog od najvećih talenata koje osječki prvoligaš ima u svojim redovima. Mladić rođen prvog dana 2000. godine nije dugo čekao na prvoligaški debi. I pamtit će ga po dobrom jer je Osijek svladao Rudeš u Kranjčevićevoj.
- Sretan sam i ponosan što sam dobio priliku zaigrati na prvoligaškim terenima. Lijepo je i to što ću debi pamtiti po pobjedi, a za mene će to biti samo poticaj da nastavim naporno trenirati kako bih ove sezone nastavio skupljati prvoligaško iskustvo – rekao nam je Boško Šutalo nakon prvog nastupa na prvoligaškoj sceni.
Debiji na prvoligaškoj pozornici za mlade igrače nikada nisu laki. Uvijek postoji određena napetost pa se i na njegovoj igri u početku vidio mali grč zbog prvog nastupa, mogao je i bolje reagirati kod pogotka koji su postigli Zagrepčani, ali kako je vrijeme odmicalo, Šutalo je bio sve bolji i sigurniji. Na koncu, nije igrao ni na svojoj prirodnoj poziciji stopera, nego je zbog potreba momčadi zaigrao na desnom boku i na kraju taj posao odradio posve dobro. Je li bilo treme na početku susreta?
- U početku je bilo malo treme, ali više one pozitivne. Bio sam uzbuđen, što mislim da je normalno za svakog mladog igrača koji debitira u prvoligaškom društvu, ali nije ta trema dugo trajala. Kako je utakmica odmicala, tako sam se sve više opuštao i igrao sa sve manje kočnica. Kad sam se opustio, sve je bilo lakše.
Iako je pobjeda Osijeka na kraju izražena visokom rezultatom, put do nje nije baš bio posve lak. Bijelo-plavi su nakon prvih 45 minuta imali rezultatski zaostatak, ali su u nastavku susreta zaigrali daleko bolje i brzo susret uveli u očekivani tijek.
- Iskoristio je Rudeš naš sporiji ulazak u utakmicu, rano nam je zabio pogodak. Trebalo nam je malo vremena kako bismo sredili i povezali redove, iako smo već i u prvom poluvremenu mogli bar izjednačiti. No, u nastavku smo pokazali kvalitetu, brzo smo zabili tri pogotka, osigurali pobjedu koja nas ostavlja pri vrhu tablice – zaključio je Boško Šutalo, Osijekov debitant u Kranjčevićevoj ulici. D.Keler
ŠUTALO TEK 51. OSIJEKOV DEBITANT
 
Boško Šutalo debitirao je s 18 godina i deset mjeseci, pa nije ušao ni među 50 Osijekovih najmlađih debitanata u HNL-u. Točnije, zauzet će 51. mjesto. Najmlađi Osijekov debitant bio je Marko Dinjar koji je svoju prvu prvoligašku utakmicu odigrao kada je imao 16 godina i dva mjeseca (treći najmlađi igrač u povijesti HNL-a). Iza njega je Aljoša Vojnović sa 16 godina i šest mjeseci te današnji kapetan Mile Škorić koji je u debiju imao 16 godina i devet mjeseci. Top 5 najmlađih debitana zatvaraju Dino Špehar (16 godina i devet mjeseci) te još jedan aktualni prvotimac Domagoj Pušić (16 godina i deset mjeseci). Riječ je o debitantima u prvenstvenim utakmicama u HNL-u.
Zoran Zekić

trener NK Osijek

- Šutalov debi bio je dobar. Istina, mogao je kvalitetnije reagirati kod pogotka, ali ta pogreška nije utjecala na njega kasnije, što me posebno veseli. U ostatku utakmice bio je dobar, ispunio sve zadatke i potvrdio kako se radi o velikom potencijalu.
Možda ste propustili...

EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Polufinale je tu, mogu naši i brže

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

Najčitanije iz rubrike