Regija
60 GODINA RADA UDRUGE RAČUNOVOĐA I FINANCIJSKIH DJELATNIKA

Promovirali monografiju i nagradili zaslužne za rad
Objavljeno 14. listopada, 2018.
POŽEGA/VETOVO - Osnovana 1958. kao strukovno društvo, Udruga računovođa i financijskih djelatnika Požega obilježila je 60 godina rada. Redovna izborna godišnja i svečana skupština održane su u restoranu Schon blick u Vetovu, pred članovima društva i brojnim gostima, srodnim udrugama iz cijele Hrvatske, političkim i društvenim djelatnicima, čelnicima lokalne samouprave Požeško-slavonske županije. Predsjednica udruge Sunčica Bajić, uz izvješće o radu u protekloj godini, posebno se osvrnula na kapitalno djelo - monografiju udruge. Zahvalnost je iskazala Ivanu Čolaku, koji je skupljao svu dokumentaciju, Vesni Matoković, koja je dala uvodni dio i povijest Požeštine, Branki Soldo, za potporu i rješenja, Agenciji za izdavaštvo Kruna i Lani Protić Malbašić, koja je sve zahtjeve pretočila u grafička rješenja, Marinku Babiću, koji je uvijek podizao moral. "Naša je udruga u osnivanju imala 29 članova, a 1986. njih čak 800. Krajem 50-ih godina u 115 privrednih organizacija radilo je 397 financijskih i računovodstvenih radnika, no samo jedan s visokom stručnom spremom, 7 s višom stručnom spremom, 103 sa SSS, 123 NSS, a 63 s osnovnom školom", iznijela je Bajić. Monografiju je grafički obradila i tiskala Agencija za marketing i izdavaštvo Kruna iz Požege u nakladi od 200 primjeraka.
"Danas kada se rade veliki projekti, kada povlačimo velika sredstva iz europskih fondova, iz državnih ministarstava, sve to bilo bi nemoguće bez financijskog planiranja, praćenja i obračuna. Upravo zato važni su nam financijski djelatnici i stručnjaci, koji tako, zajedno s nama koji vodimo regionalnu i lokalnu samoupravu, pomažu u gradnji bolje države", kazao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.
Udruga je zahvalila donatorima koji su omogućili svečano obilježavanje godišnjice i izdavanje monografije: Požeško-slavonskoj županiji, Gradu Požegi, općinama Velika, Kaptol, Jakšić, Čaglin i Brestovac, Plamenu d.d., Spin Valisu d.d., Zavodu za hitnu medicinu PSŽ-a, Domu zdravlja PSŽ-a, Zavodu za javno zdravstvo PSŽ-a, Municipalu d.o.o. i Kontu d.o.o.
Zahvalnice Udruge primili su: požeška Ekonomska škola, Veleučilište, HGK i Porezna uprava - Područni ured Požega, mr. sc. Bogomil Cota, prof. dr. sc. Danimir Gulin, Ivica Milčić, Stanislav Brodić, Zdravko Krakar, Mato Novačić, Ivan Jurković, mr. sc. Ivan Čolak, mr. Vlado Zec, Branko Šimić, mr. sc. Sunčica Bajić, Marinko Babić, Mirko Stilinović, Vesna Matoković, Ivanka Pušćenik, Željka Horvat Klarić, Damir Jakoubek, Pavica Nekić, Elvira Volf Karan. Nagrađeni su i učenici Ekonomske škole koji su osvajali najbolja mjesta na državnim natjecanjima, a za 3. mjesto 2018. godine nagrađena je Ana Svoboda. AGM Kruna
Možda ste propustili...

ZAVRŠENA AKCIJA UDVDR-A SLATINA

Pedijatrijskoj ordinaciji uručen CRP analizator

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

Najčitanije iz rubrike