Sport
DERBI U VINKOVCIMA

Čepin povećao prednost na vrhu
Objavljeno 9. listopada, 2018.
Gelo i Agatić kreirali preokret "zelenih" koji su se pobjedom odvojili na pet bodova

Derbi kola dviju vodećih momčadi opravdao je očekivanja u utakmici koja je gledateljima priuštila podosta dobrog nogometa i tri pogotka. Na kraju utakmice velika radost nogometaša Čepina na terenu i 30-ak navijača gostujuće momčadi na zapadnoj tribini.


Od prve minute krenulo se "otvorenog garda" s obje strane, Cibalia napadački s presingom na loptu na cijelom dijelu terena, a gosti organiziranom i pojačanom obranom uz brzu tranziciju iz obrane u napad, što su radili jako dobro. Prva prilika je na strani Cibalije, mladi Pavičić je odlično, iz auta, ubacio lotu u šesnaestereac gdje ju glavom prebacuje Tadić do Kerića, koji odlično šutira, a još bolje brani vratar Kordić. Cibalia je bolja momčad na terenu u prvih 15 minuta i s više žara želi pobjedu. Još jednu fantastičnu obranu vratara Kordića vidjeli smo u 25. minuti kada je slobodan udarac, koji je izveo Vitaić izbio ispod same grede, panterskim skokom. Angažiranost, borbenost i velika želja Vinkovčana konačno su urodile plodom pogotkom u 26. minuti. Korner je s desne strane izveo Tustonjić, odlično pronašao na desetak metara od gola Kerića, koji glavom šutira u donji lijevi kut Kordićeva gola, za njega neobranjivo. Zbog kojih su razloga nogometaši Cibalije smanjili pritisak prema golu Čepina nakon postignutog pogotka to će stručni stožer morati ispitati, jednostavno od 26. minute Cibalia nije više bila ona kakva je bila do tada. Takav opušteniji pristup iskoristila je momčad Čepina, koja je sve češće bila u zoni šuta i već u 34. minuti poravnala rezultat. Brza kontra Čepina, odlična dubinska lopta iza leđa domaće obrane za napadača Gelu koji koristi priliku i nakon izlaska neometano pred vratara Marijanovića poentira za 1:1. Cibalia se nakon primljenog gola "budi" želeći ponovo doći u vodstvo, imali su prilika za to, ali Filipović, a i Dogan nisu bili koncentrirani u situaciji kada su trebali matirati odličnog vratara Kordića.

U nastavak susreta bolje ulaze gosti i s dvije velike prilike pokazuju kako su u Vinkovce došli po pobjedu. U 54. minuti velika prilika Brlića, a minutu kasnije "zicer" za Batarilo-Ćerdića. Gol odluke pao je u 63. minuti, kada je loši sudac Petrović pokazao na bijelu točku, premda se činilo kako nije bilo razloga za to. Precizan s "bijele točke" bio je kapetan Agić. Do kraja susreta Cibalia je imala priliku poravnati, ali je uvijek nedostajalo malo više koncentracije u odlučujućim trenucima.
Antun Grgić
CIBALIA       1 (1)

ČEPIN       2 (1)

VINKOVCI – Stadion HNK Cibalia. Gledatelja: 400. Sudac: Marijo Petrović (Čazma) 5. Strijelci: 1:0 Kerić (26), 1:1 Gelo (34), 1:2 Agatić (63-11m). Žuti kartoni: Beljo, Pavičić, Šarić, Kuzmić (Cibalia), Gregić, Bilobrk, Agatić, Batarilo-Ćerdić (Čepin).

CIBALIA: Marijanović 6, Filipović 6,5, Kuzmić 6, Tadić 6, Kiš 5,5, Pavičić 6,5, Tustonjić 6 (od 80. Ždinjak-), Vitaić 5,5 (od 64. Mlakić 5,5), Beljo 6 (od 64. Šarić 6), Kerić 6, Dogan 5,5.

ČEPIN: Kordić 7,5, Bilobrk 6, Goluža 6,5, Rolj 6, Gregić 7 (od 90. Zebec-), Gelo 7 (od 83. Čavar-), Agatić 6,5, Ivić 6,5, Brlić 6.5 (od 90. Kuburić-), Gačić 6, Batarilo-Čerdić 6.

IGRAČ UTAKMICE: LUKA KORDIĆ (ČEPIN)
Možda ste propustili...

UMRO KRALJ NAMJEŠTANJA I PRIJEVARA

Namjestio da utakmica završi 134:0

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

Najčitanije iz rubrike