Sport
SEHA-GAZPROM LIGA

Našičani i nakon četvrtog kola ne znaju za poraz
Objavljeno 20. rujna, 2018.
Momčad koju s klupe vodi Veselin Vujović nije mogla ništa u gostima kod sjajnih rukometaša NEXE-a

"Udarac groma se nastavlja." Rukometaši NEXE-a i dalje su na stopostotnom učinku u SEHA-Gazprom ligi. Nakon PPD-a Zagreb u Našicama te Izviđača u Ljubuškom i Metalurga u Skopju, sinoć je u dvorani Osnovne škole Kralja Tomislava u Našicama pao i niški Železničar, novak u SEHA društvu. Momčad koju s klupe vodi proslavljeni Veselin Vujović ostala je i dalje neupisana nakon četiri odigrana kola.


Uvodne minute nisu upućivale kako će gosti iz Niša, koji su odigrali prvi službeni susret u Našicama, do odmora posve potonuti. Predstavili su se u vrlo solidnom izdanju u oba pravca pa su domaći tek u 11. minuti preko Tomija Vozaba, nakon udarca sa sedam metara, prvi put došli u vodstvo (6:5). Kada je Vozab malo potom još jednom bio precizan sa sedam metara, a kod vodstva domaćih 11:9 trener Železničara Veselin Vujović zatražio je time-out. Rezultat toga bio je postignut pogodak njegove momčadi i potom čak osam pogodaka u nizu suparnika za vodstvo NEXE-a od 19:10. Ključnim potezom pokazala se promjena obrane iz 6-0 u 5-1 s ključnom ulogom Ante Gadže, koji je igrao najisturenijeg u zoni. Uz čvršću obranu, i nekoliko obrana Morena Cara omogućilo je NEXE-u i nekoliko lakih pogodaka pa su na odmor otišli s vrlo visokih sedam pogodaka razlike.
U prvih 30 minuta briljirao je napadački Tomi Vozab. Postigao je čak devet pogodaka od čega četiri s crte sedam metara iz isto toliko pokušaja. Zadržavajući tako ugled koji je stekao dok je igrao u francuskoj ligi kada je imao najbolji postotak uspješnosti iz sedmerca.
U nastavku susreta trener NEXE-a Hrvoje Horvat promijenio je gotovo cijelu postavu. Vanjsku liniju prvi put su činili Barišić-Jaman, Leban i Celebi, na desnom krilu zaigrao je i iskusni Vedran Zrnić, a u obrani kapetan Marko Mrđenović. Nije se to znatno odrazilo na rezultat. Štoviše, tijekom drugog poluvremena Horvat je vraćao u igru neke od onih koji su iznijeli prvo poluvrijeme i zaslužni su za visoko stečenu prednost. Koja tijekom drugog poluvremena nije iznosila dvoznamenkastu razliku. Na kraju su Našičani upisali najuvjerljiviju pobjedu u četiri odigrana susreta. Vozab je uz devet pogodaka u prvom poluvremenu dodao još jedan u nastavku. Vrlo dobar je bio i mladi vratar NEXE-a Moreno Car, koji je imao devet obrana. No, pravi test našičke kvalitete sada tek slijedi. Gostuju u Prešovu kod Tatrana. Golužina momčad iznenadila je Meškov, a dobro su se predstavili i u Ligi prvaka. Dojam je da će NEXE-u upravo slovački prvak biti najveći konkurent za plasman na Final four. O čemu u Našicama sada već mogu ozbiljno planirati.
Krešimir Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike