Regija
ZNATNO RASTEREĆENJE OBITELJSKIH PRORAČUNA

Besplatni udžbenici, bilježnice i preobuka vukovarskim osnovnoškolcima
Objavljeno 17. kolovoza, 2018.
VUKOVAR - Petu godinu zaredom Grad Vukovar osigurao je udžbenike za sve učenike osnovnih škola i za tu je namjenu iz proračuna izdvojeno 300 tisuća kuna. Gradonačelnik Ivan Penava pojasnio je na konferenciji za novinare kako će, zbog izmjena zakona koje su u tijeku, učenici i iduće školske godine koristiti iste udženike kao i prethodne četiri.
- Dio udžbenika je uporabom proteklih godina postao neupotrebljiv i njih ćemo zamijeniti novima te nadopuniti komplete u razredima s više učenika. Udžbenici će ih čekati na klupama, kao i bilježnice čiju je nabavu financirao Vodovod grada Vukovara s 200 tisuća kuna. Našim ćemo učenicima osigurati i besplatnu preobuku, odnosno za učenike od prvog do četvrtog razreda cvičke, a od petog do osmog startasice, za što smo u proračunu osigurali 200 tisuća kuna. Ukupno ćemo osigurati 941 par cvički i 955 pari startasica - rekao je Penava.
Dogradonačelnik Marijan Pavliček istaknuo je kako je Grad kroz brojne socijalne i demografske mjere pokrio sve kategorije sugrađana.
- Za tu namjenu izdvajamo oko 15 milijuna kuna, odnosno više od 10 posto gradskoga proračuna. Intencija nam je da se udio demografskih mjera povećava, a socijalnih smanjuje, jer kroz mjere u gospodarstvu želimo podići kvalitetu života sugrađana kako bi za socijalne mjere bilo što manje potrebe - poručio je.
Ivan Dumendžić je u ime roditelja zahvalio gradskim vlastima, naglasivši kako je riječ o velikoj pomoći za obiteljske proračune, posebice za roditelje koji imaju više djece.
- Imam četvero djece, među kojima je dvoje učenika, a besplatne knjige, bilježnice i preobuka nam puno znače - rekao je. D. K.
Možda ste propustili...

RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom

NA GRADSKIM BAZENIMA u ĐAKOVU

Počele pripreme za kupališnu sezonu

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

Najčitanije iz rubrike