Sport
RUKOMETAŠICE OSIJEKA KRENULE U PRIPREME

Povratnice u Prvu ligu potrudit će se zadržati u tom društvu
Objavljeno 8. kolovoza, 2018.
Završio je odmor za rukometašice Osijeka. One će od jeseni ponovo igrati u najjačem hrvatskom razredu, onom prvoligaškom. Izbivanje nije bilo dugo, tek je jednu sezonu Osijek igrao u drugoligaškoj konkurenciji (igrao bi duže da nije bilo odustajanja za popunu lige), u koju se nema više namjeru vraćati. Naravno, povratnička sezona neće biti lagana, bit će dosta kušnji, ali ova mlada i potentna ekipa trebala bi se s njima dobro nositi i ostaviti osječki ženski rukomet tamo gdje je i boravio gotovo cijelo vrijeme.
Prozivka je obavljena u dvorani Zrinjevac, u vruće kasno poslijepodne igračice je prvo pozdravio predsjednik Krešimir Dorić, a potom je glavnu riječ preuzela i vodila trenerica Jelena Crnov, kojoj je u radu asistira(o) Zdravko Lovač.
- Većina igračica koje će konkurirati za sastav došla je već na prvo okupljanje. One koje nisu, imale su valjani razlog, ali već ovoga tjedna trebale bi sve snage biti na raspolaganju. Pripreme ćemo odraditi u domaćem okruženju, ovdje imamo sve potrebne uvjete. Krajem mjeseca krenut ćemo i u prve provjere, do početka prvenstva i sredine rujna trebalo bi ih odigrati pet-šest. Igrački kadar sigurno je kvalitetniji od onog s kojim smo zaključili sezonu, a vjerujem da će ovaj uspjeti ispuniti glavni cilj, a to je osigurati ostanak u Prvoj ligi, kaže Jelena Crnov, koja se na prozivci upoznala i s nekim od igračica koje su ovog ljeta stigle pod njezinu komandu. Iz Lokomotive je tako stigaa pivotkinja Ena Zagorščak, a istu poziciju pokrivat će i Andrea Daidžić. To bi trebalo riješiti problem crte, koji je do sada bio aktualan, a gužva bi mogla nastati na poziciji vratarke. Iz Podravke je stigla Katarina Borac, iz Njemačke njezina imanjakinja Barišić, a tu je i povratnica Danica Delić, koja je prošlu sezonu odradila u Umagu. Novo lice je i Petra Frančić, ali ona će sezonu najvjerojatnije početi u drugoj ekipi. Osim nje, tu su još kadetkinje koje su također priključene prvom sastavu, a to su: Anja Čanadžija, Tea Škulj, Karla Erdelji i Lucija Nikolić.
Od onih s kojima dodatno upoznavanje neće bit potrebno tu su i dalje: Marina Putnik, Lea Hren, Lucija Ljubas, Marijana Privara, Lidija Bošnjak, Marija Šarc, Ivana Zirn, Talia Batrnek, Marija Dragojević, Marija Prskalo, Petra Jeršek, Magdalena Brkić, Mirta Špoljarić, Sandra Bešenić i Ana Damjanović.
Iz Uprave nas uvjeravaju da ova lista neće biti i konačna, a o mogućim novim akvizicijama ozbiljnije će se razmišljati kada se potpuno skenira trenutna situacija. N. Benčina
Iz Lokomotive je stigla Zagorščak, iz Podravke Borac, iz Njemačke Barišić, a povratnica u ekipu je Delić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike