Sport
SKUPINA C: DANSKA - AUSTRALIJA

VAR zadržao Australce u igri
Objavljeno 21. lipnja, 2018.

Ravnopravan je bio sraz Danaca i Australaca, pa je tako i remi pravedan epilog. Do njega su Australci došli zahvaljujući VAT tehnoligiji, uz čiji su učinak zadržali teorijsku mogućnost prolaska u drugi krug. Nakon što su se Australci oslobodili uvodnog pritiska Danaca, zatresla se njihova mreža. Schone je na 30-ak metara od australskih vrata presjekao loptu ubacivši je dubinski do N. Jorgensena, koji je osjetio utrčavanje Eriksena iza svojih leđa te je dodao svome ofenzivnom veznjaku koji je, s 13 metara, zakucao loptu pod gredu - 1:0. Australci su prvi put zaprijetili u 23. minuti, kada je udarac Rogica s 20-ak metara otišao pokraj lijeve vratnice. Tamo je, minutu kasnije na drugoj strani, prošla lopta upućena glavom s "peterca" od N. Jorgensena nakon što je zdesna centrirao Dalsgaard. Šest minuta nakon toga Leckie je u 16-ercu pronašao Krusea, kojem je udarac blokirao Christensen. U 38. minuti VAR je opet odlučio tijek susreta pokazavši da je pred svojm vratima Yuray rukom blokirao pokušaj glavom Leckieja, tako da je španjolski sudac naknadno dosudio kazneni udarac za Australiju. Siguran je bio Jedinak, pogodivši donji lijevi kut nakon što je Schmeichel otišao na drugu stranu 1:1. U 41. minuti Sainsbury je zamalo svladao svoga vratara nakon što se lopta odbila od njegove noge poslije Eriksenova centaršuta zdesna na drugu vratnicu.


I u nastavku su prvi zaprijetili Danci u 51. minuti akcijom po desnoj strani u kojoj je Yurary doveo loptu u 16-erac, N. Jorgensen ju produžio do Sista, kojem je crveni blok skrenuo loptu u korner. Potom se igralo između 16-eraca da bi u 71. minuti Mooy pokušao izvana ugroziti Schmeichela zamalo neprecizno preko vrata. Minutu kasnije Sisto je sa slične udaljenosti poslao loptu pokraj lijeve Ryanove vratnice da bi u 88. minuti Danci opasno živjeli. Behich je dugo vukao loptu i zatim dodao ulijevo do Arzanija, kojem je Schmeichel obranio udarac iskosa identično kao Leckiejev pokušaj u nastavku akcije. Dražen Lekšan

Rezultati by SofaScore

SAMARA - Arena Samara. Vrijeme sunčano. Teren odličan. Gledatelja: 40.727. Sudac: Antonio Mateu (Španjolska) 6,5. Strijelci: 1:0 Eriksen (7), 1:1 Jedinak (38.-11m). Žuti kartoni: Yurary i Sisto (Danska). Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: MATHEW LECKIE (AUSTRALIJA)

DANSKA

1 (1)

Schmeichel 6,5, Dalsgaard 6, Kjaer 6, Christensen 6, Stryger 6,5, Dealney 6,5, Schone 6,5, Eriksen 7, Yurary 6 (od 58. Braithweite 6), N. Jorgensen 6,5 (od 68. Cornelius 6), Sisto 6,5.

AUSTRALIJA

1 (1)

Ryan 6,5, Risdon 6,5, Sainsbury 6, Milligan 6, Behich 6,5, Jedinak 6,5, Mooy 6,5, Leckie 7, Rogic 7 (od 82. Irvine -), Kruse 6 (od 68. Arzani 6), Nabbout 6 (od 75. Juric -)

Možda ste propustili...

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

Najčitanije iz rubrike