Sport
MEDITERANSKE IGRE

Seligman jedini osječki sportaš u Tarragoni
Objavljeno 22. lipnja, 2018.
U Mersinu sam na prošlim Mediteranskim igrama osvojio srebro, sada je cilj korak više, rekao je osječki gimnastičar

Mediteranske igre proteklih godina izgubile su medijski tretman i ugled kakav su imali ranijih godina. Bilo je to natjecanje koje je za zemlje Mediterana bilo priprema za Olimpijske igre. Mnogi su se sportaši mogli uvjeriti gdje su u konkurenciji u prvom dijelu olimpijskog ciklusa.


Možda su Mediteranske igre izgubile ugled, značaj i medijsko praćenje samo u našoj zemlji. Dugo godina "zabavljala" nas je kandidatura Rijeke za domaćinstvo toga natjecanja. Na kraju su i Riječani odustali. S druge strane Španjolska će već drugi put biti domaćin Mediteranskih igara u ovom tisućljeću, a treći put u 18 izdanja. Tako će u španjolskoj Tarragoni danas početi 18. po redu Mediteranske igre.

Zastupljena Hrvatska


Hrvatska će, naravno, biti zastupljena. Našu zemlju Predstavljat će 99 sportašica i sportaša u 23 sporta. Hrvatska ima svojih velikih aduta za medalje, svakako jedan od njih je i Robert Seligman, koji će zajedno s kolegama iz Zagreba Matijom Baronom i Jakovom Vlahekom predstavljati Hrvatsku u sportskoj gimnastici.


Kvalifikacije u gimnastici na programu su već danas, a finala po spravama 26. lipnja. Seligman je jedini sportaš iz Osijeka koji će nastupiti na predstojećim Olimpijskim igrama. Iz Osječko-baranjske županije u Tarragoni bit će još i igrači NEXE-a Marin Šipić i Ivan Sršen.


- S jedne strane ponosan sam što ću predstavljati Osijek i Osječko-baranjsku županiju na jednom ovakvom natjecanju. Doista se radujem početku Mediteranskih igara, za mene je to veliko natjecanje, „male Olimpijske igre“. S druge strane žao mi je što još nema više sportaša iz Osijeka i Osječko-baranjske županije. Kriteriji su bili iznimno strogi da bi se uopće moglo ići na Mediteranske igre. Ponajprije treba biti sportaš prve kategorije, a onda se moraju ostvariti i neki drugi kriteriji - objasnio je Seligman koji ne krije velike ambicije na predstojećem natjecanju.


- Mislim da sam uz Sandru Perković i naše olimpijske prvake Josipa Glasnovića i Giovanni Cernogorza među glavnim konkurentima za osvajanje medalje. Vrlo su uspješne bile posljednje Mediteranske igre u Mersinu, nadam se da ćemo ih u Tarragoni i premašiti i da svi zajedno budemo još uspješniji, da dostojno branimo boje Lijepe Naše.

Korak više


Na prošlim Mediteranskim igrama u Mersinu Seligman je uzeo srebro. U Španjolskoj želi još više.

- Odmah ću reći da očekujem zlatnu medalju, jer za to se pripremam i potpuno sam spreman. Forma je na zavidnoj razini i s obzirom na srebro iz Mersina, gdje sam stvarno samo želio osvojiti medalju bilo kojeg sjaja. Sada bih ipak želio i nešto više. Samo će trebati malo sportske sreće - rekao je osječki gimnastičar.

Krešimir Lacković

GLAVNI HRVATSKI ADUTI

Hrvatsku delegaciju natjecatelja svakako predvode troje olimpijskih prvaka bacačica diska Sandra Perković te strijelci u gađanju letećih meta Josip Glasnović i Giovanni Cernogoraz. Atletsku medalju možemo očekivati i od bacača kugle Stipe Žunića, a u streljaštvu ponajprije od Snježane Pejčić. Hrvatska ima jake adute u taekwondou, dakako i tradicionalnom mediteranskom sportu boćanju, gimnastici, karateu, a od momčadskih sportova predstavljat će nas muška i ženska odbojkaška reprezentacija te muška rukometna reprezentacija.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike