Sport
ŽELJKO KOPIĆ:

Ambicije su nam vezane isključivo uz osvajanje Kupa
Objavljeno 23. svibnja, 2018.

Željko Kopić drugi put vodit će momčad u finalu Kupa Hrvatske i drugi put u Slavoniji. Prije dvije godine njegov tadašnji klub Slaven Belupo poražen je u Gradskom vrtu od zagrebačkog Dinama. Danas su, uoči finala u Vinkovcima, očekivanja puno veća.

- Hajduk sam po sebi nosi daleko veći pritisak od Slavena. Tamo je to bila nagrada za sve što je dobro napravljeno, izgubili smo nespretnim golom. Hajduk je jedna dimenzija više, bez podcjenjivanja ikoga, sigurno da su ambicije i sve ostalo usmjereni isključivo na trofej.

Forma Kopićeve momčadi nije blistava, sezona je pri kraju, dosta je ozlijeđenih igrača. Kako nije zadovoljan trenutnom formom i izgledom momčadi, ne skriva ni trener Hajduka.

- Mislim da smo u puno utakmica ove sezone pokazali da možemo igrati jako dobar nogomet, ali ne želim bježati od toga da u ovom trenutku situacija nije kakvu bismo željeli. Borba za trofej i Hajdukov dres dovoljan su motiv, dat ćemo sve od sebe kako bismo došli do uspjeha.

Dinamo u Vinkovce stiže s novim trenerom Nenadom Bjelicom.

- Oni će, kao i mi, biti motivirani, vidjet ćemo na koji način će se oni postaviti. Očekujem otvorenu utakmicu i vjerujem da ćemo u konačnici mi biti ti koji će slaviti.

Dosta ima problema oko sastavljanja momčadi.

- Nižić će najvjerojatnije biti spreman za utakmicu, a što se tiče Letice, vidjet ćemo nakon posljednjeg treninga. Nema Lopeza zbog crvenog kartona i Juranovića zbog ozljede.

Slijedila je konstatacija da se očekuje kišno vrijeme, što znači da bi teren u Vinkovcima mogao biti težak...

- I nas zanima kakav će biti teren u Vinkovcima, pratili smo vremensku prognozu i napravit ćemo sve da se adaptiramo na pravi način. Zahtjev je jedan jedini, a to je da damo sve što možemo za osvajanje Kupa. Pokazali smo već u utakmicama do sada da možemo odigrati kvalitetno i beskompromismo, u ovoj jednoj utakmici nema ni jedne zapreke da iziđeš na teren i daš sve od sebe pa to apsolutno i očekujemo. Očekujem tvrdu utakmicu, Dinamo će se pokušati nametnuti posjedom, ali vjerujem da ćemo na pravi način odgovoriti defenzivno i prema naprijed. Moje je razmišljanje vezano isključivo uz to kako osvojiti Kup. Jedino se bavim time da budemo dostojni finala Kupa i Hajdukova imena i klupskog ugleda - rekao je trener Hajduka Željko Kopić. T. Bilić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike