Osijek
3. DANI SLOVENIJE U SLAVONIJI

“Košarkaš naj bo - Neka bude košarkaš”
Objavljeno 16. svibnja, 2018.

Projekcijom filma ''Košarkaš naj bo/Neka bude košarkaš'', redatelja Borisa Petkoviča, u ponedjeljak u Kinu Urania otvoreni su ''3. Dani Slovenije u Slavoniji''. Manifestacija je to s više kulturnih, gospodarskih i stručnih događanja koju tijekom svibnja u našem gradu organizira Veleposlanstvo Republike Slovenije u Hrvatskoj. Na samom otvorenju nazočnima su se obratili slovenska veleposlanica Smiljana Knez, predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin, zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš i tajnik Slovenskog društva “Stanko Vraz” Zvonko Horvat.

- “Neka bude košarkaš” prvi je od tri filma suvremene slovenske kinematografije koji ćemo tri ponedjeljka zaredom prikazati u Kinu Urania. Riječ je o dinamičnom i motivirajućem ostvarenju koje zaslužuje svaku pohvalu. Mislim da izvrsno prenosi emociju na gledatelja i da su se mladi mogli prepoznati u ovoj nadahnutoj priči, dok je nešto starije vratio u školske dane. Veliko hvala i redatelju Borisu Petkoviču koji se nakon premijere vrlo skromno i s neskrivenim žarom, obratio publici, razgovarajući o tome kako je teklo pisanje scenarija i sličnim zanimljivostima vezanim uz film - poručuje domaćin manifestacije i ravnateljica Osječkih kinematografa Marijana Bošnjak.

U sljedeći ponedjeljak (21. svibnja), u 18 sati, prikazuje se film “Ivan”, redatelja Janeza Burgera, dok 28. svibnja u isto vrijeme gledatelji mogu pogledati “Slovenija, Avstralija in jutri ves svet/Slovenija, Australija i sutra cijeli svijet” Marka Nabrežnika. Treba napomenuti da su, za one koji nisu mogli nazočiti premijeri filma “Neka bude košarkaš”', organizirane dodatne projekcije tijekom ovoga i sljedećeg tjedna. D. Miklić

U sljedeći ponedjeljak (21. svibnja), u 18 sati, prikazuje se film “Ivan”, redatelja Janeza Burgera

Najčitanije iz rubrike