Sport
BIJELO-PLAVI NEPORAŽENI S POLJUDA

Osijek može žaliti, bio je bolji od Hajduka, ali nije uzeo sva tri boda
Objavljeno 13. svibnja, 2018.
Remijem na Poljudu, Osijek je promovirao Dinamo u novog prvaka Hrvatske

Osijek je s Poljuda odnio bod, međutim, može žaliti za preostala dva jer je većim dijelom susreta bio bolja i opasnija momčad, ali to nije uspio pretvoriti u više od remija. No, važnije je što su Osječani izgledali kao momčad koja je došla po pobjedu, a ne pozitivan rezultat tražiti dekadencijom. Definitivno su bijelo-plavi izgledali bolje od domaćina, ali za potpuno zadovoljstvo nedostajao im je još jedan raspoloženi ofenzivac. Marić i Hajradinović radili su puno, ali izostao je doprinos Grezde ili nekog trećeg. I zato Osječani nisu uzeli više.

Osijek promašivao, Tudor zabio

Osijek je dobro izgledao u prvom dijelu susreta, a što nije imao povoljniji rezultat od minimalnog zaostatka kriv je sam sebi jer je propustio realizirati dvije velike prilike. Bile su to situacije koje se na Poljudu jednostavno ne smiju prokockati jer kazna zbog tih promašaja stigne prije ili kasnije. I baš to se dogodilo jer je Tudor u završnici prvog dijela jednu od dvije prilike domaćina pretvorio u vodeći pogodak. Do tog trenutka Osječani su igrali odvažno. Nisu pokazali nikakav respekt prema Hajduku. Ipak, prvi su prijetili domaćini i to već nakon 30-ak sekundi igre kada je Bašić snažnim udarcem s 20-ak metara dobro zagrijao dlanove Santinija koji je stajao na vratima Osijeka. Prvi veliki “zicer“ Osječani su imali u četvrtoj minuti kada je Marić sjajno proigrao Grezdu koji je imao otvoren put prema Letici, ali je bio toliko neodlučan u toj situaciji da na kraju nije uputio ni završni udarac. Valjda mu je kroz glavu prošla ona utakmica s početka ovog proljeća kada ga je Letica u Gradskom vrtu zaustavio u nekoliko izglednih situacija. Grezda je jednostavno morao u toj situaciji reagirati daleko bolje. U 12. minuti agilni Marić uzeo je loptu Ismajliju na rubu kaznenog prostora, uposlio povratnom loptom Hajradinovića čiji je udarac s 15-ak metara otišao čak na sjevernu tribinu gdje je smještena Torcida. Uslijedio je 20-ak minuta igre u kojima se dosta griješilo s obje strane, a nakon pola sata igre opet su počela uzbuđenja pred oba vratara. U 32. minuti Tudor je ubacio zdesna na drugu vratnicu, gdje je Gyurcso pucao glavom s desetak metara, preslabo da bi svladao Santinija. Osijek je uzvratio u sljedećoj minuti još jednom kolosalnom prilikom. Barišić je poslao odličan ubačaj s lijeve strane, a Mioč je na drugoj vratnici s tri metra umjesto mreže pogodio Leticu. U istoj minuti zatresla se mreža Hajduka kada je Hajradinović pobjegao obrani domaćih, ali suci su procijenili kako je to bilo zaleđe. Dojam je kako su pogriješili. Odmah nakon toga prilika na drugoj strani. Hamza je proigrao Futacsa koji je s 13 metara malo iskosa s lijeve strane pucao pokraj lijeve vratnice. I onda u 41. minuti Osijek je kapitulirao. Hajdukova „mađarska veza“ Gyurcso-Futacs odradila je najveći dio posla, a Tudoru je ostao najlakši dio iz blizine, loptu odbijenu od grede poslati u mrežu.

Zasluženo izjednačenje

Osječani su bili opasniji i u početku drugog dijela, ali nikako nisu uspijevali poslati u okvir vrata. Pokušavali su Hajradinović u 48., Bočkaj u 53. kada je mogao uposliti Marića, te u 55. nakon što je razmijenio dupli pas sa Škorićem, ali je bio zamalo neprecizan. Minutu kasnije Marić je bio u dobroj poziciji, pucao je s 11-12 metara, ali je Letica ovaj put dobro intervenirao. Taj pritisak Osijek je uspio naplatiti u 59. minuti kada je Marić u pogodak pretvorio odličnu asistenciju kapetana Barišića. Hajduk je u vodstvo ponovno mogao doći u 69. minuti kada je Škorić izgubio loptu u svojoj polovici, Hamza je proigrao Gyurcsu koji je pucao s desetak metara iskosa, a Milović je uspio malo skrenuti, dovoljno toliko da taj udarac završi u gredi od koje se odbio u korner. Osijek se nije zadovoljavao remijem već je tražio drugi pogodak. Hajradinović je dobro opalio s 18 metara, ali je Letica taj udarac vršcima prstiju skrenuo u korner. Bilo je tu još nekih situacija koje je Osijek mogao bolje završiti, a kako se približavao kraj susreta te ambicije gostiju polako su jenjavale. U sudačkoj nadoknadi zaiskrilo je na terenu, a epilog svega bio je drugi žuti karton Baraću zbog kojeg je stoper Osijeka morao u svlačionicu, no vremena za promjenu rezultata više nije bilo.

Dalibor KELER

SPLIT - Stadion Poljud. Vrijeme i teren: povoljni za igru. Gledatelja: 10.495. Sudac: Igor Pajač (Zelina) - 6. Strijelci: 1:0 Tudor (41), 1:1 Marić (59). Žuti kartoni: Bašić (Hajduk), Barać, Barišić, Škorić (Osijek). Crveni kartoni: Barać (Osijek).

IGRAČ UTAKMICE: MIRKO MARIĆ (OSIJEK).

HAJDUK                       1  (1)

Letica 6,5, Juranović 5,5 (od 83. Tičinović -), Ismajli 5, Lopez 5,5, Fomitschow 5,5, Radošević 5, Bašić 6, Tudor 6 (od 74. Alemida -), Hamza 6,5, Gyurcso 5,5, Futacs 6 (od 60. Said 5,5).

OSIJEK                          1  (0)

Santini 6,5, Grgić 6, Milović 7, Barać 6,5, Barišić 6,5, Mioč 6, Škorić 6,5, Bočkaj 6,5, Hajradinović 7 (od 83. Mudražija -), Grezda 5,5 (od 64. Boban 5,5), Marić 7,5 (od 90. Šimunec -).

1:0

Gyurcso je povratnom loptom pronašao Futacsa koji je pucao iz prve s ruba kaznenog prostora, pogodio gredu, a odbijanac je Tudor, iz blizine, glavom spremio u mrežu.

1:1

Bila je to brza akcija po lijevoj strani u čijem je završetku Barišić odlično proigrao Marića na drugoj vratnici kojemu nije bilo teško pogoditi mrežu.

remi

OSIJEK JE ZASLUŽIO I VIŠE OD BODA

Možda ste propustili...

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

Najčitanije iz rubrike