Sport
PLAN ZA LJETO

Hoće li NK Osijek otkupiti ugovore za Jambora i Milovića?
Objavljeno 25. travnja, 2018.
Kao mogući izlazni transferi spominju se Barišić, Škorić i Ejupi

Poraz na Rujevici vjerojatno je označio kraj Osijekove borbe za bolji plasman u HNL-u. Drugu sezonu zaredom bijelo-plavi završit će na četvrtom mjestu s europskom ulaznicom u džepu.

No, otvara se pitanje kakve će odluke vezano uz momčadi donijeti u Gradskom vrtu za posljednjih pet kola. Rezultatski to razdoblje možda nije napeto, ali Osječani su ovog proljeća ostali dužni svojim navijačima zbog nekih vrlo bijedih partija, pa je to prilika da se bez posebnog opterećenja iskupe dobrim igrama i rezultatima.

Isprobavanje

Nema sumnje kako će osječki prvoligaš zauzeti kurs u kojem će isprobavati igračke snage. Naravno, ne treba očekivati kako će trener Zoran Zekić promijeniti pola momčadi, jer rezultati su i dalje važni, ali priliku bi mogli dobiti neki mlađi igrači, ili oni koji nisu mnogo igrali u nastavku sezone. Osječani uvijek imaju obvezu igranja za vlastiti obraz i ugled koji klub želi izgraditi.

- Nikada ne odustajemo od rezultatskih ambicija, iako nam je jasno kako su mali izgledi za napredak na ljestvici. No, u ovih pet kola do kraja sezone igrači imaju obvezu odigrati onako kao protiv Dinama, a ne da nam se događaju “crne rupe”, kao protiv Cibalije, Intera, ili Rudeša. Priliku će vjerojatno dobiti i neki mlađi igrači te oni koji nisu igrali previše. Želimo imati jasan uvid u kadar s kojim raspolažemo uoči početka ljetnog prijelaznog roka. Naravno, što se tiče sastavljanja momčadi posljednju riječ imat će trener Zoran Zekić. Možda bude rotacija, ali one nikako neće ići na štetu rezultata, a to isprobavanje moglo bi početi nakon susreta s Lokomotivom - kaže Alen Petrović, sportski direktor NK Osijek.

Ova sezona dala je jasan odgovor što Osijeku, s kadrovske strane, treba za napredak. No, lako je moguće kako će nekoliko prvotimaca na ljeto potražiti inozemne destinacije. U prvom redu spominju se Borna Barišić i Mile Škorić, a nije isključeno da istim putem krene i Muzafer Ejupi. Ako do tih transfera dođe Osijek će opet morati duboko zagaziti u ljetni prijelazni rok.

Ojačavanje momčadi

Uz to treba znati kako je neizvjesno što će biti s Milovićem i Jamborom koji su na posudbama. Obojica su se pokazala korisnima, Osijek ima mogućnost prvootkupa, ali treba tek vidjeti kako će se stvari razvijati.

- Rano je sada još govoriti o ljetnom prijelaznom roku. Uvijek nam je intencija daljnje ojačavanje momčadi, ali tek treba odrediti osnovne parametre prije nego krenemo u kuponju. Znate kako klub ulaže iznimno velika sredstva u infrastrukturu i dok ona ne bude završena morat ćemo se držati određenih gabarita kada su transferi u pitanju. Ima dosta igrača koje pratimo - objašnjava Petrović.

Iznos za transfere sigurno će biti određen, a možda pomogne i poneki odlazak. Uglavnom, sportska logistika bijelo-plavih radit će punom parom i ovog ljeta. Što se potreba momčadi tiče one su uvijek iste. Ona čuvena “u svakoj liniji po jedan” i to bi bilo to. Samo ovaj put Osječani bi trebali tražiti igrače Milovićevog kalibra. Vidi se koliko znači jedan čvrst, iskusan i siguran igrač. E, kad bi Zoran Zekić po jednog takvog imao u cijeloj kičmi momčadi...

Dalibor KELER
MUDRAŽIJA ZA U-20

Mladi veznjak osječkog prvoligaša Robert Mudražija dobio je poziv izbornika U-20 reprezentacije Nenada Gračana za sljedeću akciju. To je zapravo selekcija koja se sprema za sljedeći kvalifikacijski ciklus U-21 reprezentacije, a ovom prilikom odigrat će prijateljski susret protiv vršnjaka iz Italije 25. travnja, u Manzanu. D.Kl.

PRIPREME U VELIKOJ I AUSTRIJI

U osječkom prvoligašu već su odredili i destinacije na kojima će obaviti pripreme za novu sezonu. Prvi dio odradit će se u Velikoj koja postaje pravi partner bijelo-plavima, a onaj najvažniji, završni glanc, bit će u Austriji. Termini u kojima će Osječani boraviti u svojim pripremnim bazama te suparnici s kojima će igrati utakmice bit će poznati naknadno. D.Kl.

potraga

U SVAKOJ LINIJI PO JEDAN IGRAČ

Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike