Osijek
U ČEPINU I LIVANI VOZAČI VIŠE NEĆE GINUTI NA PRUGAMA

Crne točke na prijelazima
konačno dobile rampe
Objavljeno 18. travnja, 2018.

Vozači napokon više neće stradavati i ginuti na cestovno-pružnim prijelazima na području Općine Čepin u naletu vlakova.

Naime, Općina Čepin i Hrvatske željeznice u dogovoru su riješile problem dosadašnjih crnih točaka na cestovno-pružnim prijelazima na području Čepina i Livane.

Nakon što je najprije postavljena rampa i svjetlosno-zvučni znakovi u Krbavskoj ulici na cesti prema Ivanovcu, riješeno je i pitanje sigurnijeg prijelaza na ostalim prijelazima preko pruge Osijek - Đakovo na sličan način.

Načelnik Općine Dražen Tonkovac kaže kako su se na nekoliko pružnih prijelaza događali sudari vlakova i vozila i sa smrtnim posljedicama, stoga je to bio prioritet što se tiče sigurnosti u cestovnom prometu jer pruga prolazi neposredno uz kuće u Livani i Čepinu.

Prema sporazumu s Hrvatskim željeznicama, riješena su tri prijelaza.

Sada umjesto prometnog znaka andrijinog križa, na prijelazima postoje branici i svjetlosna signalizacija, koja upozorava na dolazak vlaka. Tako ranije nije bilo pa su pojedini vozači zbog smanjene preglednosti na prijelazima, koji se nalaze uz same kuće, neoprezno prelazili željezničku prugu i tako bezrazložno stradavali.

Tonkovac navodi kako je nakon završetka prikupljanja potrebne dokumentacije od Hrvatskih željeznica, Agencija za sigurnost željezničkog prometa izdala odobrenje za puštanje u rad dvaju željezničko-cestovnih prijelaza, osiguranih rampom u Cvjetnoj ulici u Livani i u Željezničkoj ulici u Čepinu.

“Sada su osigurane prijelaze Hrvatske željeznice pustile u rad, a time su osigurani glavni željezničko-cestovni prijelazi u Općini Čepin pa je samim time realiziran i sigurniji prolaz vozila i pješaka”, kaže Tonkovac. D. Pejić

Možda ste propustili...

RADIONICA "UĐI U MOJE KONVERSICE"

Je li normalno da dečki plaču?

DANI EUROPE NA PRAVNOM FAKULTETU

U fokusu izbori članova u Europski parlament

Najčitanije iz rubrike