Regija
VINCELOVO I ZELENO-PLAVO

U subotu vino, riba i autohtona hrana
Objavljeno 17. siječnja, 2018.

POŽEGA - Konferencijom za novinare, kojoj su, uz požeškog gradonačelnika Darka Puljašića i direktoricu TZ-a Silviju Podoljak, nazočili i predstavnici obrtnika, predsjednik udruženja obrtnika Požega Mile Golčić i predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Ante Bilobrk, najavljeno je ovogodišnje Vincelovo u Požegi i obrtnička manifestacija Zeleno-plavo. Manifestacija će se održati u subotu, 20. siječnja, s početkom u 11 sati, na Trgu Sv. Trojstva. Ovo je već osmo izdanje ove enološke i gastronomske manifestacije koja promovira i proizvode hrvatskog ribarstva pod nazivom “Riba Hrvatske - jedi što vrijedi”, te tako način povezuje jadransku i kontinentalnu Hrvatsku. Cilj je turistički promovirati tradiciju, vrijednosti naših krajeva, te povećati konkurentnost poljoprivrednih proizvoda, od vina do ostale hrane koja se proizvodi na našem području, te ju ponuditi obrtnicima, ugostiteljima i restoranima jadranske Hrvatske.

Ove godine očekuje se sudjelovanje više od 200 sudionika samo iz obrtničkog dijela, 14 županijskih obrtničkih komora i 26 udruženja obrtnika gradova iz cijele Hrvatske, a najviše s jadranskog dijela, od Istre do Dubrovnika. Svi oni predstavit će i građanima Požeštine ponuditi svoje autohtone i izvorne proizvode na 25 štandova, pet kućica i 15 stolova. Požežanima su posebno zanimljive morske delicije, od morske bijele i plave ribe, tune, školjkaša, lignji, i raznih jela od morskih plodova. Uz morske delicije požeški i kutjevački vinari sljubljivat će svoja najkvalitetnija vina. Naravno da je pripremljen i vincelovski štap, kobasica i slanina na štapu koju će si svi moći sami pripremiti na otvorenoj vatri.

Program počinje u 9.30 sati, u vijećnici Gradske kuće na Obrtničkom forumu gdje će gradonačelnik primiti sve predstavnike sudionika, predsjednike obrtničkih komora i Udruženja obrtnika, predsjednika obrtničke komore, izaslanike Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede.

U 10.40 sati službeno je otvorenje manifestacije uz potpalu vincelovske vatre koju organizira Udruga izviđača Požega na Trgu Sv. Trojstva. Kupnjom čaše dobiva se ulaznica za besplatnu degustaciju vina. Posjetitelje će zabavljati Libreto band. AGM Kruna

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENA DRUGA PJESNIČKA ZBIRKA

’’Študiranja gospoje Šokice’’ Sandre Kopić

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

Najčitanije iz rubrike