Sport
IZNENAĐENJE NA EP-u U SKUPINI A

Island šokirao Švedsku
Objavljeno 12. siječnja, 2018.

Prva utakmica i odmah iznenađenje. Švedska je slovila za “dark horse“ prvenstva, međutim odmah na otvaranju doživjela je poraz od Islanđana. Na kraju 26:24, moglo je biti puno uvjerljivije, a isto tako nismo bili daleko pa da doživimo i jedan od najvećih preokreta u posljednje vrijeme na velikoj sceni.

Kada kažemo da je Island u 20. minuti imao vodstvo od 14:5 i prigodu za odlazak na “plus 10“, onda je jasno u kakvom su stanju bili Šveđani u svojih prvih 30 minuta Europskog prvenstva. Izludio ih je islandski vratar Bjorgvin Pall Gustavsson. Dugovječni “plavi anđeo“ među islandskim vratnicama prikupio je za 30 minuta 11 obrana, od kojih su neke bile “čupanje“ nogom lopte gotovo iz rašlja! Na poluvremenu je bilo sedam razlike za Island.

Šveđani su obećavajuće otvorili drugo poluvrijeme s dva pogotka. Međutim, Island je u 40. minuti imao golemih deset pogodaka prednosti. I onda su stali. Stao je i Gustavsson, a u napadu bili su nepotrebno brzopleti. Serijom pogodaka natjerali su Šveđani i islandskog izbornika kod rezultata 22:16 na time-out. U 54. minuti bilo je samo “plus tri“ za Island (23:20). Ipak, Gunnarsson i najbolji islandski igrač Palmarsson preuzeli su odgovornost, Island je otišao na 26:21 pa su Šveđani do kraja samo ublažavali poraz. Nadali smo se kako ćemo čuti islanski huk. Ništa zasad od toga. Pozdravili su se islandski rukometaši sa svojim navijačima i već se počeli pripremati za nedjelju i utakmicu s Hrvatskom. K.L.

Švedska               24  (8)
Island                   26  (15)

SPLIT – Spaladium Arena. Gledatelja: Suci: Gjorgij Načevski i Slave Nikolov (Makedonija).

ŠVEDSKA: Palicka (3+0), Appelgren (10+1), Henningsson , Jeppson 4, Darj, Tollbring 2, Ekberg 1, Wanne, Pettersson, Jakobsson 1, Lagergren 2, Gottfridsson 6, Arnesson, Zachrisson 3, J. Nielsen 2 i L. Nilsson 3.

ISLAND: Gustavsson (12+2), Bjorgvinsson, Kristjansson, Palmarsson 3, Karason 5, Hallgrimsson, Atlason, Elisson, G.V. Sigurdsson 5(1), Gislason, Gudmundsson 7, Magnusson, A.T. Gunnarson 5(3), Arnarsson, B.M. Gunnarsson i Smarason 1.

SEDMERCI: Švedska 2(0), Island 5(4) ISKLJUČENJA: Švedska 8 minuta (Jeppson 2, Jakobsson 2, L. Nilsson 2+2), Island 4 minute (Smarason 2+2).

Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

U SUSJEDSTVU EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Europska medalja važna, ali još je važnija forma za Pariz

Najčitanije iz rubrike