TvObzor
ZAVRŠENO SNIMANJE KOMEDIJE “HAPPY END”

Posljednji dio filmske trilogije Anđela Jurkasa
Objavljeno 12. siječnja, 2018.

U Zagrebu je nakon više od godinu dana intenzivnog rada završeno snimanje komedije "Happy End", trećeg dugometražnog igranog filma redatelja i scenarista Anđela Jurkasa. Radi se o zaključnom dijelu trilogije o muško-ženskim odnosima započete ljubavnom komičnom dramom "Zbog tebe" (2016.) te nastavljene romantičnom komedijom "Fuck Off I Love You“ (2017.) koja je u listopadu prošle godine zatresla sva kina u Hrvatskoj i izazvala kontroverzne reakcije. Premijera trećeg i ujedno zadnjeg nastavka trilogije očekuje se na jesen 2018. Prema podatcima filmskih stručnjaka, radi se o prvoj debitantskoj trilogiji u povijesti snimanja filma u Hrvatskoj i zemljama regije, te su oba dva dosadašnja nastavka izabrana u natjecateljsku selekciju na prošlogodišnjem Pula Film Festivalu. Film je, kao i prethodna dva, sniman bez financijske potpore HAVC-a i inih drugih državnih tijela te su, kao i ostali dosad snimljeni, rezultat koprodukcije nekoliko tvrtki – DOP Produkcija, Ratio Video Production, Studio 25, Media Park i HI Studio.

Film “Happy End“ počinje zapletom koji se odvija oko dvojice kvartovskih prijatelja, dva nezaposlena lika iz Zagreba koja smisle poprilično sumanutu ideju i koncept samopomoći, prvenstveno sebi, a nehotice i zajednici. Ideja je tajna, zaštićena copyrightom, no sasvim neslučajno obuhvaća isključivo žene u nevoljama. Ženama političara, nogometaša, celebova, medijskih djelatnika, muzičara, filmaša, maloljetnicama, pa čak i časnim sestrama, svima su pomogli. Iako nitko ne zna čime se bave, postanu viralni i strašno popularni. Ni sami nisu očekivali u što će se usmena predaja o njihovu radu pretvoriti i kako će preko kuloara izrasti mitska priča o dynamic duu. I onda sve stvari krenu smjerom potpuno suprotnim od happy enda jer je njihovo pomaganje uključivalo i maloljetnu kćer aktualnog zagrebačkog gradonačelnika... Velike pop kulturne zvijezde danog vremena i prostora uvučene su u nezaustavljivu lavinu suludih situacija i nevjerojatnih događaja koji preko sudskog slučaja stoljeća vode svemu osim happy endu...

Riječ je o komediji živopisnih strip-likova koje opisuju oživljenim Beavis & Butthead karakterima, South Park i Alan Ford junacima. Priča tematizira seks, politiku, religiju, medije i celebrityje "na balkanski način". Film je sniman na raznim lokacijama, među ostalim u Zagrebu, na Zrću, u Beogradu i u Los Angelesu. U filmu nastupaju mnogi domaći glumci, ali i mnoga internacionalno poznata imena.

U glavnim ulogama pojavljuju se Jelena Perčin, Barbara Nola, Iskra Jirsak, Dora Lipovčan, Karmen Sunčana Lovrić, Gordana Džepina, Lucija H. Kajić, Nika Ostoić, Iva Richtermoc, Dino Škare, A. Clea Livingston i mnogi drugi... Internacionalni dio glumačke ekipe čine talijanski glumac Giusseppe Panico i nigerijski glumac George Ginikachukwu Opurum, a osim spomenutih dramskih glumaca prvi put u filmu se pojavljuju Massimo Savić, Edo Maajka, TV voditelj Aleksandar Stanković, redatelji Kristijan Milić, Danilo Šerbedžija, modni stručnjak Nenad Korkut, književnica Milana Vlaović, voditelj Dalibor Petko, grafiti-umjetnici Slaven Lunar Kosanović i Vlado Mosk Tomić i mnogi drugi.(N.K.)

 
Možda ste propustili...

PREMIJERA NOVE HTV-OVE IGRANE LUTKARSKE SERIJE ZA DJECU

Pepe, Bubi i Lu kod dr. Zdravke

PROVOKATIVNA PRIČA O KSENOFOBIJI I POVIJESNOM REVIZIONIZMU

U kina stigla drama Marka Šantića “Probudi me”

Najčitanije iz rubrike