Regija
DONESEN PRORAČUN OPĆINE PODGORAČ

Ulagat će u vodovod i
zonu, kupiti automobil
Objavljeno 13. prosinca, 2017.

PODGORAČ

Općinsko vijeće Podgorača većinom glasova - 10 “za” i 3 suzdržana - usvojilo je proračun za iduću godinu u iznosu od 10.228.000 kuna, s projekcijama za 2019. i 2020. godinu. Bio je samo jedan usmeni amandman Perice Perića (Desno), koji je tražio da se 350.000 kuna za parkiralište na groblju u Podgoraču preusmjeri za gradnju javne rasvjete uz državnu cestu od Podgorača do Razbojišta, budući da je u blizini igralište.

- Prijedlog je kvalitetan, no nije ga moguće prihvatiti jer nije pripremljena projektna dokumentacija, dok je izgradnja parkirališta prijavljena i na natječaj. Predlažem da se pripremi dokumentacija te da se taj projekt uvrsti u proračun za 2019. - rekao je načelnik Goran Đanić, nakon čega je Perić povukao amandman. Ivan Strelec (HDZ) upitao je zašto se nabavlja novo službeno vozilo.

- Auto koji imamo star je šest-sedam godina i posljednjih nekoliko mjeseci često ima kvarove na elektronici i upravljačkom dijelu. Zbog toga smo odlučili kupiti automobil, i to srednje klase, koji će biti za odlaske u Zagreb, Osijek i okolicu. Nama nisu potrebne nikakve bijesne limuzine - poručio je Đanić.

Pericu Perića zanimalo je postoji li mogućnost da se riješi grijanje društvenog doma i ograđivanje groblja u Razbojištu te postavljanje oglasnih ploča.

- Za društveni dom nabavit ćemo električne grijalice, a oglasne ploče u dogledno vrijeme postavit ćemo u svim naseljima. U planu je uređenje svih groblja, ne samo onog u Razbojištu - najavio je načelnik Đanić.

Prijedlog proračuna, inače, vijećnicima je predstavio pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Jurica Požega, rekavši kako će osnovni prihod biti od poreza, 4,2 milijuna kuna. Od zakupa i koncesije poljoprivrednog zemljišta očekuje se 1,6 milijuna kuna. Kapitalna pomoć iz državnog i županijskog proračuna iznosi 2,8 milijuna kuna. Od kapitalnih projekata planirana je gradnja ceste u Ulici A. Starčevića u Poganovcima, parkirališta na groblju, dogradnja garaže vatrogasnog doma i postavljanje ukrasne rasvjete u Podgoraču, izgradnja vodoopskrbe u Budimcima i Poganovcima te javne rasvjete u poduzetničkoj zoni. Uređivat će se i nogostupi u Razbojištu, Kršincima i Stipanovcima te pješački most u Bijeloj Lozi, a predviđena je i izrada projektne dokumentacije za reciklažno dvorište i sportski centar.

Donesen je i drugi rebalans ovogodišnjeg proračuna koji je povećan za 243.000 kuna, od kojih je 200.000 za javne radove.

Snježana FRIDL
Bačić: Budimci su zakinuti

Nezadovoljstvo proračunom iskazao je vijećnik Zlatko Bačić (HDZ) koji smatra da je naselje Budimci zakinuto.

- Smatram da su Budimci zapostavljeni, a drugo je naselje po veličini u općini. Jedina sredstva koja su u 2018. planirana ona su za izgradnju druge faze vodovoda. Smatram da se Općina ne razvija ravnomjerno kako načelnik tvrdi. Nemam ništa protiv ulaganja u drugim mjestima, ali sva trebaju biti jednako zastupljena – zaključio je Zlatko Bačić.

Možda ste propustili...

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje

Najčitanije iz rubrike