Sport
ODBOJKAŠKA SUPERLIGA

“Mursaši” blizu boda protiv Mladosti
Objavljeno 11. prosinca, 2017.

Nakon gostujuće turneje i tri utakmice izvan Gradskog vrta, odbojkaši superligaša s Drave odradili su napokon i domaću prvenstvenu obvezu. U sklopu 10. kola, Mursa-Osijek dočekala je zagrebačku Mladost u dobrom raspoloženju i rezultatskom ritmu. Igrači Davora Meringera slavili su na dva prethodna gostovanja, ali na drugi ovosezonski trijumf pred svojim navijačima (na žalost malobrojnim, na tribinama je bilo svega 50 gledatelja koji su nazočili dobroj predstavi nap.a), još će morati pričekati. “Mladostaši” su nastavili svoj pobjednički niz (čista desetka), ali nisu do tri boda došli laganom stazom. Domaćin je ostvario nakanu da im oteža posao i to mu je pošlo za rukom.

- Naš napredak je evidentan, a usprkos porazu to je potvrdila i ova utakmica. Protiv Mladosti na njihovom parketu nismo imali izgleda, u tri seta nismo bili ni blizu, a sada smo ipak natjerali suparnika na puni angažman. Uzeli smo set, u trećem smo popustili u samoj završnici. Da nismo možda bismo uzeli i koji bod, ali ne treba zaboraviti da smo igrali protiv sastava koji još nije izgubio utakmicu - kaže trener Meringer.

“Mursaši” su imali loše uvodno razdoblje u utakmici, prvi set je najavio da bi se mogao reprizirati prethodni međusobni ogled i da će Osječani kapitulirati bez pravog otpora. Možda su to pomislili i Zagrepčani, ali potom su bili i neugodno iznenađeni. Domaćin se razmahao i iskoristio prigodu u drugom setu. Imala je Mursa vodstvo 22:18, nakon čega je prepustila suparniku četiri poena, ali je ipak došla do set-lopte i odmah je realizirala (blok Brandića). Šteta što se isti scenarij nije ponovio u trećem setu, ali kod vodstva 20:19 Mladost je pokazala zašto je lider prvenstva. Nakon zaostatka Osječani nisu klonuli duhom, iako je bilo jasno da će prigodu za iznenađenje tražiti u nekim drugim utakmicama. Sljedeći tjedan čekaju ih dvije u dva dana protiv aktualnog prvaka, u Gradski vrt na dvostruki program stiže Mladost Marina Kaštela.

Nino BENČINA
MURSA-OSIJEK                    1
MLADOST (Z)                        3

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 50. Suci: Pišćak (Vinkovci) i Zamaklar (Belišće).

MURSA-OSIJEK: Vojak, Brandić, Ilić, Jakovac, K. Šućur, Oršolić, Stanković, J. Šućur, Mijić, Matoković, Odobašić, Kraljević.

MLADOST: Jurić, Nikačević, Mitrašinović, Bakonji, Sedlaček, Šarčević, Hanžić, Prlić, Marelić, Krnić, Dukić.

REZULTAT PO SETOVIMA: 14:25, 25:23, 21:25, 21:25

Ostali rezultati 10. kola

Rijeka - Medicinar 3:1 (25:14, 25:22, 18:25, 25:20), Centrometal - Mladost Ribola Kaštela 0:3 (23:25, 20:25, 19:25), Sisak - Kitro Varaždin 3:0 (25:20, 25:21, 25:21).

Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA SUSRET S GORICOM

Bez Lovrića i Bralića, vraća se Čokaj

EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Polufinale je tu, mogu naši i brže

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

Najčitanije iz rubrike