Sport
GABRIJEL BOBAN:

Volio bih opet zabiti na
Poljudu, ali ako ćemo se
mi na kraju radovati
Objavljeno 23. studenog, 2017.
Boban je bio strijelac na posljednjem gostovanju kod Hajduka, koji je tada slavio s 5:1

Gabrijel Boban svakako je jedna od većih igračkih enigmi koje u svojoj momčadi ima trener NK Osijek Zoran Zekić.

U Gradski vrt stigao je prije godinu i pol kao veliko pojačanje, ali do danas se nije uspio nametnuti kao jedan od najvažnijih igrača bijelo-plavih. Često je bio “ni na nebu ni na zemlji”. Znao je pružati odlične partije koje su bile potvrda njegove vrijednosti, ali bilo je i razdoblja kada je završavao na tribini. Mogao je biti i europski junak da je zabio “ono” glavom u završnici uzvrata protiv Austrije u St. Pöltenu. Tamo je zabio za vodstvo, a promašio za ulazak u skupine Europske lige. Baš taj susret najbolje oslikava Gabrijelov život u Osijeku išaran čestim amplitudama.

Gleda samo unaprijed

Nikako nije uspio uhvatiti pravi kontinuitet. U sad već gotovo sezoni i pol u Gradskom vrtu nije uspio dostići broj pogodaka koji je u dresu Zagreba postigao u godini prije negoli će postati član osječkog prvoligaša. U sezoni 2015./16. u redovima zagrebačkih pjesnika koji su ispali iz Prve HNL postigao je deset ligaških pogodaka, a u gotovo godinu i pol u Osijeku samo šest. I to je jedan od razloga zbog kojih se nikako nije uspijevao ustaliti u momčadi.

- Stvarno je bilo svega u ovih godinu i nešto koliko sam u Osijeku, ali smatram kako se nema potrebe osvrtati na ono što pripada prošlosti. Meni je najvažnije kako sam u posljednje vrijeme pronašao svoju igru i koncentriran sam samo na to kako da zadržim i ako je moguće dodatno poboljšam formu - kaže Gabrijel Boban, stasiti napadač bijelo-plavih.

Nekada na terenu doista izgleda nezaustavljivo, čak toliko da bismo mu mirno mogli prišiti nadimak “tenk”. Upravo tako je izgledao u posljednjem susretu Osijeka i Hajduka kada je prošao po krilu i bio začetnik akcije iz koje je kasnije Osijek stigao do pobjedonosnog pogotka. U biti, Bobana muči ista stvar kao i cijelu momčad Osijeka ove sezone - oscilacije. U Europi i derbijima bijelo-plavi su sjajni, ali u susretima s momčadima manjeg rejtinga uglavnom se muče. Zbog čega je to tako?

- Naša najveća snaga je kad se zgusnemo i pričekamo suparnika. Iz toga smo sposobni izići u ubojite protunapade jer imamo takav profil igrača, pa nije čudno što smo u najtežim ispitima ove sezone izgledali najbolje. Kada, pak, igramo protiv momčadi koje mi moramo napadati, nailazimo na probleme. Nikome nije lako igrati protiv deset suparnika koji stanu iza lopte. Osim toga sada je Osijek takvim suparnicima veliki izazov, napale se, bore se fanatično, a tu je i dio za koji smo si sami krivi. Stvaramo dovoljno prilika, ali puno promašujemo, čime olakšavamo suprnicima posao. Najbolji lijek za takve utakmice jest povesti u ranoj fazi utakmice, ali u našem slučaju ispada kako je puno lakše reći negoli napraviti.

Opet zabiti na Poljudu

Bijelo-plave sada čekaju dva derbija protiv istog suparnika - Hajduka. Prvi u subotu na Poljudu u okviru 17. ligaškog kola, a četiri dana poslije u Gradskom vrtu, gdje će se igrati četvrtfinale hrvatskog Kupa. Osječani te važne oglede ne dočekuju u baš idealnoj atmosferi nakon posljednja dva kiksa u prvenstvu.

- Rezultatski smo podbacili u te dvije posljednje utakmice, ali igra nam daje za pravo nadati se pozitivnim stvarima u te dvije utakmice protiv Hajduka. U Zaprešiću smo imali puno prilika i uvjeren sam kako bi sve drukčije završilo samo da smo mi poveli. Bilo je za to mogućnosti, nismo ih iskoristili i onda smo primili dva nes(p)retna pogotka, nakon čega se nismo uspjeli vratiti. Protiv Cibalije, pak, imali smo sve u svojim rukama. Međutim, kada promašiš kazneni udarac, pa onda vrlo jefitno ispustiš vodstvo nakon samo minute ili dvije, teško se nadati boljem ishodu. To sam bio prisiljen gledati s tribina i uopće mi nije bilo lako. Međutim, trebamo to potisnuti. Čekaju nas dva derbija s Hajdukom za koje sam uvjeren kako smo ih sposobni riješiti na željeni način.

Bobanova forma u posljednje vrijeme u uzlaznoj je putanji i zato bi trebao biti jedan od glavnih Zekićevih napadačkih aduta u Splitu. Hajduku je dosad u karijeri zabio dvaput. Jednom u dresu Zagreba u Kranjčevićevoj, a u jednom u bijelo-plavom, i to baš na posljednjem gostovanju u Poljudu. No, taj mu pogodak baš nije ostao u lijepom sjećanju jer je bio počasni kojim je Osijek ublažio pravu rezultatsku katastrofu (5:1).

- Čudna je to bila utakmica. Prvo poluvrijeme smo bili ravnopravni i završilo je bez pogodaka, a onda su nam se u nastavku dogodile nevjerojatne stvari. Primali smo pogotke svake dvije minute, griješili, pa nije ni čudo što je tako završilo. Ma, volio bih ja opet zabiti na Poljudu, ali neka ovaj put rezultat bude na naše zadovoljstvo - zaključio je Gabrijel Boban, napadač osječkog prvoligaša.

Dalibor KELER

Kopić

BOBANA JE U ZAGREBU VODIO TRENER HAJDUKA

2

pogotka i asistencije upisao je Boban ove sezone u HNL-u

Možda ste propustili...

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike