Sport
ODBOJKA

Prvo za trofej, pa onda za bodove
Objavljeno 19. listopada, 2017.

Načekat ćemo se još neko vrijeme da u Gradskom vrtu gledamo odbojkašice Osijeka kao domaćina u službenom dvoboju. Prva dva kola nove sezone Osječanke su odradile na strani (Olimpik, Rijeka, uzele samo bod), a prema rasporedu u 3. kolu Superlige trebale su ove subote imati premijeru. Na nju je trebala doći Marina Kaštela, aktualne prvakinje i pobjednice Kupa Hrvatske. No, došlo je do promjena domaćinstva, pa će tako u petak i subotu igračice Darija Fančovića na parket dvorane u Kaštel Starom.

- Praksa je da se uoči početka prvenstva igraju utakmice Superkupa. Mi smo plasmanom u finale domaćeg Kupa prošle sezone stekli pravo nastupa protiv Marina Kaštela, koje kao pobjednice oba domaća natjecanja imaju privilegij za trofej igrati na svom parketu. Stoga smo zamijenili domaćinstva, spojili put na Superkup i prvenstveni ogled - kaže predsjednik Toni Brdarić.

Tako u petak, u 19.30 sati, kreće borba za prvi trofej, onaj u Superkupu. Prva od dvije utakmice, koje će svakako biti zahtjevne za Fančovićevu ekipu, koja nije najbolje otvorila sezonu. Pet setova i poraz kod Olimpika, pa četri seta i izgubljena utakmica u Rijeci. A sada idu na okršaj s prvakinjama.

- Znali smo da nas čeka teško otvaranje, ali smo vjerovali u bolji bodovni učinak. Nažalost, nismo kompletni, a najveći hendikep je neigranje najiskusnije igračice, Ivane Grubeše - kaže trener Osječanki, koji će kapetanicu imati na raspolaganju protiv Kaštelanki, što je svakako ohrabrujuća vijest. Prvo se igra za trofej, potom za bodove, a dojam je da bi Osijek nekako bio zadovoljniji s raspletom u kojem bi se popravio superligaški saldo.

- Naravno da je igranje za trofej u Superkupu veliki motiv. Ali isto tako zna se naš glavni cilj, a to je ostanak u Superligi. S obzirom na raspored, u kojem ćemo četiri prvenstvene utakmice zaredom igrati na strani, jasno je da bismo prvu domaću utakmicu, 4. studenoga, protiv Poreča, voljeli dočekati s više od boda. Ali to neće biti lako, jer nakon dvoboja s prvakinjama čeka nas odlazak kod prvog favorita prvenstva, zagrebačke Mladosti. Vidjet ćemo što ćemo izvući iz toga, ali prva nam je želja da se u Kaštel Starom pokažemo u obje utakmice u najboljem izdanju - priželjkuje Dario Fančović.

Nino BENČINA
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike