Regija
USPJEH SREDNJOŠKOLACA

Dobili “Zlatnu žlicu”
za bagremov med
Objavljeno 18. listopada, 2017.

DONJI MIHOLJAC

Bagremov med Srednje škole Donji Miholjac osvojio je Zlatnu žlicu na 22. ocjenjivanju kvalitete sortnih vrsta meda Hrvatske. Na istom ocjenjivanju održanom u Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Osijek u sklopu manifestacije Dani meda u Hrvatskoj, bagremov med Srednje škole Donji Miholjac osvojio je izvrsno 3. mjesto i Zlatnu žlicu u konkurenciji 109 uzoraka meda iz cijele Hrvatske!

- Bagremov med Srednje škole Donji Miholjac skupio je 19,82 boda od ukupno mogućih 20 bodova te osvojio Zlatnu žlicu koja se dodjeljuje za više od 19 osvojenih bodova - potvrdila nam je Mirta Grozdanić Falamić, pedagoginja Srednje škole Donji Miholjac.

Za ovaj izvrsni rezultat, osim naravno školskih pčelica medarica, zaslužni su učenici 2. razreda poljoprivrednih tehničara Mato Barušić, Petra Birovljević, Lea Brkanić, Nikola Pavin, Antun Tukerić i Kristijan Zetaić te učenik 1. razreda mehaničara poljoprivredne mehanizacije Sandi Jovanić, koji uz profesora Iliju Obradovića, mag. ing. agr., voditelja projekta “Školske pčele medarice”, vode brigu o školskim pčelama i obavljaju sve potrebne poslove oko projekta.

Na velikoj pomoći i stručnim savjetima oduševljeni donjomiholjački srednjoškolci – medari uputili su zahvalu i Zvonimiru Božiću iz Donjeg Miholjca, čiji je OPG partner škole u projektu “Školske pčele medarice”.

Valja podsjetiti na podatak da je prije godinu dana Srednja škola Donji Miholjac prijavila na natječaj Zeleni pojas 2016. projekt “Školske pčelice medarice”, vrijedan 12.963,14 kuna, koji je nakon detaljnog vrednovanja pristiglih projekata na natječaj stručna komisija odabrala među 17 projekata koji će biti provedeni uz financijsku podršku INE. Cilj je projekta bio aktivno uključiti što veći broj učenika u edukacijske i provedbene aktivnosti kako bi osobnim doprinosom mijenjali navike i spoznaje o nužnom očuvanju prirode te da bi nam najosjetljivija bića vratila najbolje iz prirode - zdravlje u obliku meda.

I ovaj najnoviji uspjeh kreativnih donjomiholjačkih srednjoškolaca najbolja je potvrda koliko im je svima u budućnosti potrebna podrška i potpora s najviše državne razine u njihovim višegodišnjim nastojanjima da postojeću školsku zgradu s najlošijim uvjetima u Osječko-baranjskoj županiji, što prije zamijene novom modernom školskom zgradom s dvoranom u kojoj bi zasigurno rezultati bili još bolji i zapaženiji.L.Aničić

109

uzoraka meda bilo je u konkurenciji

Možda ste propustili...

HDZ BIRAČIMA I DALJE VODEĆA OPCIJA

Županjska Posavina bez predstavnika u Saboru

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike