Sport
REMI U MAKSIMIRU

Osijek ostao bez pobjede u petoj minuti sudačke nadoknade!
Objavljeno 14. listopada, 2017.
Bijelo-plave su doslovce sekunde pobijedile od pobjede u Maksimiru. No, ovaj put je sudačka nadoknada bila kobna za njih kao što je u nekim prethodnim susretima presudila njihovim suparnicima. Osijek je odigrao odlično prvo poluvrijeme, u nastavku je opasno živio, Malenica je obranio kazneni udarac, a Osječani su u posljednjih 15-ak minuta propustili riješiti pitanje pobjednika i onda je stigla bolna kazna. Šteta jer Osijek je zaslužio više u tom susretu, ali znate kako je to s nogometom. Ne daje uvijek nagrade onima koji su ih zaslužili. I opet ako smo došli do toga da smo nesretni zbog osvojenog boda u Maksimiru onda je jasno kako je igrao Osijek. I to ohrabruje.
Grezda za vodstvo

Dobar, jako dobar Osijek se pojavio u Maksimiru.  Osječani kao da su u prvih 20 minuta iznenadili Dinamo. Krenuli su odvažno, napali i mogli kao i lani već u drugoj minuti doći do prednosti. Lopa je odlično proigrao Hajradinovića u kaznenom prostoru, a on je pucao sa desetak metara iskosa pored lijeve vratnice. U tom početku susreta bijelo-plavi su imali apsolutnu kontrolu utakmice, a to su naplatili u 17. minuti kada je Lopa poslao još jednu loptu „s očima“ ovaj put za Grezdu koji je ostao zaboravljen od Čeha Lecjaksa i mirno pogodio mrežu sa desetak  metara – 0:1. Nakon toga Osječani su pokušali malo primiriti igru što im je pošlo za nogom. Dinamo je polako počeo uzimati inicijativu, ali bez pravih opasnosti za Malenicu. Zato je u 27. Minuti Mudražija dobro opalio sa preko 20 metara, a taj je prizemni udarac natjerao Livakovića na ozbiljnu intervenciju. Kako se poluvrijeme bližilo kraju Osijek kao da je gubio zamah i mirnoću, pa je posljednjih desetak minuta tog prvog dijela proteklo u dominaciji „modrih“ koja je donijela nekoliko ubačaja s bočnih pozicija, ali svi su oni ostali bez rezultata kao što je i Dinamo cijelo prvo poluvrijeme ostao bez prave prilike za pogodak. Bilo je to možda i najboljih 45 minuta koje je Osijek ikada odigrao u Maksimiru. 
Henriquez izjednačio u nadoknadi

Nastavak susreta donio je posve drugačiju sliku na travnjaku. Dinamo je izašao u presing, a Osječani se u tome nisu snašli. Bili su zbijeni na 20-tak metara od svojih vrata. U 54. minuti Dinamo je imao veliku priliku za izjednačenje. Mudražija je u kaznenom prostoru srušio Antolića, pa je Zebec pokazao na „bijelu točku“ . Kazneni udarac izveo je Soudani, prilično mlako, Malenica je obranio taj udarac, a lopta se odbila do Hodžića koji je imao bolju situaciju od kaznenog udarca, ali je sa osam-devet metara promašio cijela vrata. Osijek je tako uz dosta sreće preživio tu najneugodniju situaciju u kojoj se dotad našao tijekom utakmice. Nekoliko minuta kasnije pucao je i Olmo, ali je Malenica ispod grede izbio loptu u korner. Vremenom su se Osječani ipak uspjeli osloboditi tog velikog pritiska, a u 75. minuti mogli su riješiti pitanje pobjednika. Grezda je izbačen u prazan prostor, nesebično je proigrao Hajradinovića koji je na drugoj vratnici pronašao Grgića koji je bio na pet metara od vrata, ali mu je Livaković na vrijeme ušao u udarac i tako spriječio pogodak. Kako se približivao kraj susreta napadi domaćina više nisu bili organizirani već su se pretvorili u običnu stihiju, ali svejedno su Osječani morali biti na oprezu. U 89. minuti Ejupi je odigrao Grezdu u prostoru, on mu je uzvratio povratnom loptom, Ejupi je pucao, ali je udarac sa 11-12 metara završio u bloku. I onda je Osijek poklekao kada se sve već činilo gotovo. U petoj minuti sudačke nadoknade obrana bijelo-plavih nije najbolje reagirala na jednu visoko ubačenu loptu koja je pala na drugu vratnicu, a tamo se najbolje snašao Henriquez i iz blizine svladao Malenicu - 1:1. D.Keler

DINAMO 1 (0)

OSIJEK 1 (1)

ZAGREB – Stadion u Maksimiru. Vrijeme i teren pogodni za igru. Gledatelja: 5104.  Sudac: Mario Zebec (Varaždin). Strijelci: 0:1 Grezda (17), 1:1 Heriquez (90+4). Žuti kartoni:  Hajradinović, Lopa (Osijek). Crveni kartoni:
IGRAČ UTAKMICE: EROS GREZDA (OSIJEK)
DINAMO
Livaković  6, Stojanović 6, Sigali 6, Benković 6, Lecjaks 5, Doumbia 6,5, Antolić 5(od 55. Ademi 5), Moro 5,5 (od 80. Knežević -), Soudani 5,5, Olmo 6,5, Hodžić 5 (od 66. Henriquez 6).
OSIJEK
Malenica 7, Grgić 5,5, Škorić 6, Barać 6,5, Bočkaj 6, Mudražija 6 (od 69. Lesjak 5,5), Mioč 6,5, Grezda 7, Hajradinović 6,5 (od 82. Lukić -), Lopa 6,5 (od 60. Boban 6), Ejupi 5,5.

Možda ste propustili...

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Bez pobjednika u Vukovaru i Vinkovcima

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

Najčitanije iz rubrike