Sport
NOGOMET: HRVATSKI TELEKOM PRVA LIGA

Treći poraz Cibalije u Vinkovcima, drugi od Intera ove sezone
Objavljeno 23. rujna, 2017.

Nogometaši Samira Toplaka su bolje ušli u utakmicu i već do šeste minute imali dvije izgledne prilike za gol, ali po sreću Vinkovčana prekratki su bili Raki i potom Mamić. Igrači Cibalije prvi šut prema Santiniju uputili su u 12. minuti, preko gola. Tek u 20. minuti vratar Santini morao je biti koncentriran jer je odličan šut prema njemu uputio najbolji strijelac Cibalije Pervan, Santini mirno sprječava najgore i loptu šalje u korner. Iz kornera Cibalia dolazi u vodstvo. Precizno, na drugu stativu, korner je izveo Vojković, a tamo se našao Štrkalj i najbolji se asistent lige konačno upisuje u listu strijelaca momčadi Cibalije. Od tog gola igralo se uglavnom po sredini terena bez i jedne prilike za gol, a onu posljednju su igrači Intera pretvorili u pogodak. U 45. minuti lopta je kod Mamića koji s lijeve strane odlično pronalazi na drugoj stativi kapetana Šarića, a on glavom precizno poravnava rezultat.
U drugom poluvremenu Cibalia pokušava doći do drugog pogotka, ali su im akcije isprekidane nepreciznim dodavanjem lopte. U takvoj igri Zaprešićanima je ostalo dosta prostora za kontre što i koriste i dolaze do vodstva. Vratar Cibalije Brkić ruši napadača Intera i sudac pokazuje na bijelu točku, udarac je izveo kapetan Intera Šarića, ali Brkić brani njegov udarac, no lopta se odbija do njega i on bez problema pogađa praznu mrežu.  Do kraja susreta gosti su mogli postići još bar tri pogotka, ali su njihovi napadači bili brzopleti i neprecizni.

GOLOVI:
1:0 - Iz kornera loptu u šesnaesterac, na drugu stativu, ubacio Vojković, a u mrežu je glavom proslijedio Štrkalj
1:1 - s lijeve strane na drugu stativu ubacio je Mamić, a glavom loptu u mrežu pospremio kapetan Šarić.
1:2 - Vratar Brkić skrivio jedanesterac, a u gol ga pretvorio kapetan Šarić nakon što je njegov udarac prvo obranio Brkić, a odbijenu loptu Šarić lagano posprema u mrežu.

CIBALIA  1 (1)
INTER ZAPREŠIĆ 2 (1)

VINKOVCI – Stadion Cibalije. Teren dobar. Gledatelja: 723. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac).
Strijelci: 1:0 Štrkalj (21), 1:1 Šarić (45), 1:2 Šarić (56-11m)
Žuti kartoni: Štrkalj, Muženjak, Peričić (Cibalia), Šarić, Mamić (Inter-Zaprešić).
IGRAČ UTAKMICE: TOMISLAV ŠARIĆ (INTER ZAPREŠIĆ)

CIBALIA: Brkić, Filipović, Zgrablić, Peričić, Rubić, Muženjak, Vojković (od 62. Stepčić), Miličević (od 46. Galić), Pervan, Kordić (od 72. Dabro), Štrkalj.
INTER-ZAPREŠIĆ: Santini, Bosec, Mamić, Komorski, Grgić, Postonjski, Šarić, Mazalović, Rak (od 90. Haramustek), Blažević (od 82. Ottochian), Rešetar (od 55. Bencun).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike