Osijek
SAVJET MLADIH OSIJEKA I BELIŠĆA

Razmjena iskustava s mladima iz drugih hrvatskih gradova
Objavljeno 23. kolovoza, 2017.

Predstavnici Savjeta mladih gradova Osijeka i Belišća, Marko Perković i Igor Paloh, sudjelovali su proteklog vikenda na radnom sastanku s članovima Savjeta mladih iz gradova Varaždina, Karlovca, Svete Nedelje, Ozlja, Općine Punat i Krapinsko-zagorske županije s ciljem povezivanja savjeta mladih s područja Republike Hrvatske te razmjene pozitivnih iskustava i utvrđivanja problematike vezane uz mlade i pronalaženja mogućih rješenja.

Dogradonačelnica Varaždina Sandra Malenica primila je goste u Gradskoj vijećnici, a radni je sastanak održan u organizaciji Savjeta mladih Varaždina, Grada Varaždina i varaždinske Turističke zajednice.

Predstavljeni su načini funkcioniranja i razmijenjena iskustva i primjeri iz prakse rada Savjeta mladih, raspravljalo se i o donošenju programa za mlade jedinica lokalne i područne samouprave, a za vrijeme boravka obišli su Centar za mlade, Stari Grad, Gradski muzej Varaždin i program 19. Špancirfesta.

S obzirom na to da je u tijeku donošenje Programa za mlade na području grada Osijeka, Marko Perković predstavio je koncept provedbe navedenog projekta, te iskustva u provođenju dosadašnjeg Programa za mlade. Napomenuo je kako članovima Savjeta mladih, od kojih su mnogi i članovi udruga, dobro dođu primjeri dobre prakse i razmjena iskustava te da Savjet mladih Grada Osijeka ima razvijenu suradnju s mnogim osječkim udrugama. Također, pohvalio je pozitivan odnos s gradskom upravom. M. Mandić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike