Osijek
DRAŽEN ALERIĆ, UPRAVNI ODJEL ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI

Vrijedna su postignuća u obrazovanju, kulturi, sportu ublažila žal za titulom EPK
Objavljeno 2. prosinca, 2016.

Iako još nije izblijedio žal za tim što Osijek nije osvojio titulu Europske prijestolnice kulture, on je ipak ublažen cijelim nizom drugih uspjeha koji su realizirani preko Upravnog odjela za društvene djelatnosti. Za njegova pročelnika Dražena Alerića to su izvrstan program Osječkog ljeta kulture, u okviru čega je bila i izložba Zlatka Boureka te hvaljena predstava novosadskog Srpskog narodnog pozorišta, Na Drini ćuprija.

Alerić također ističe snažnu gradsku politiku u odgoju i obrazovanju.

- Kada govorimo o vrtićima, radimo na podizanju pedagoških standarda, a prihvatili smo i inicijative o pokretanju waldorfske skupine u jednom od vrtića. U školama nastavljamo s projektom asistenti u nastavi, učeničkih i školskih stipendija te nagrada najboljim maturantima - nabraja Alerić. Podsjeća i na “fizičke” investicije, odnosno početak gradnje OŠ Briješće, dogradnju Centra Ivan Štark te završetak projektne dokumentacije za dogradnju OŠ Tenja i izgradnju trodijelne sportske dvorane.

U resoru društvenih djelatnosti je i sport, pri čemu valja istaknuti uspješan završetak privatizacije NK-a Osijek, ali i provedenog natječaja za izgradnju Sokolskog doma.

- Osijek je i ove godine bio domaćin velikih sportskih priredbi. Imali smo nikad bolji, veći i sadržajniji Pannonian Challenge i Svjetski kup u BMX-u, bili smo dobri domaćini Svjetskog kupa u gimnastici, Ferivi polumaratona, a posebice smo ponosni na biciklističku utrku sa startom iz Osijeka, Tour of Croatia - podsjeća Alerić.

Za iduću je godinu osigurano više sredstava za produženi boravak, te asistente i pomoćnike u nastavi, a krenut će se i u realizaciju Centra izvrsnosti koji će biti namijenjen darovitim učenicima osnovnih škola. Više će sredstava biti i za HNK i Dječje kazalište Branka Mihaljevića.

I jedna velika novost za mlade sportaše.

- Provest ćemo natječaj za prijevoznika koji će obavljati prijevoz svih dobnih skupina sportaša, uglavnom i, prije svega, djece prilikom službenih natjecanja. Za tu je svrhu u proračunu planiran iznos od 800 tisuća kuna - najavljuje Alerić. D. Kuštro

Možda ste propustili...

DANI EUROPE NA PRAVNOM FAKULTETU

U fokusu izbori članova u Europski parlament

DRAMATERAPIJSKA RADIONICA “MOJ OTOK”

Kako strah od budućnosti smanjiti na zaigran način?

UČITELJI OŠ FRANA KRSTE FRANKOPANA NA ISLANDU

Mali Islanđani od svoje 6. godine imaju domaćinstvo

Najčitanije iz rubrike