Osijek
BIVŠI GIMNAZIJALCI “IVE LOLE RIBARA”

Proslavili su 60 godina mature
Objavljeno 24. lipnja, 2024.
Maturanti 4.b razreda bivše Gimnazije "Ivo Lola Ribar" ovogodišnji su ponosni rekorderi. Riječ je o generaciji koja je nadmašila brojne nekadašnje maturante koji se ovih dana okupljaju na godišnjicama mature. Pohvalili su se ovi maturanti da je riječ o 60. godišnjici mature, školske klupe napustili su u školskoj godini 1963./1964.

Okupljanje je počelo u školskim klupama, nakon čega su počela prisjećanja na sretne i bezbrižne školske dane. Druženje se nastavilo u restoranu Karaka, a okupljanju su se odazvala dva liječnika, dva arhitekta, diplomirani inženjeri poljoprivrede i elektrotehnike... Martin Culek, Josip Đeri, Nenad Kolar, Branko Lederer, Darko Maronić, Željko Reisz i Vladimir Saftić. Svoj su izostanak opravdali Mile Bosanac, Dragan Bugarski, Danko Hećimović, Zvonko Marjanac i Sanjin Žuvela.

Prisjetili su se ti vitalni maturanti i preminule razrednice Nevenke Matanovac, a redom su spomenuli i svoje preminule drugove Antuna Dragičevića, Slavka Ovničevića, Zlatka Kovačića, Branimira Sarkanjca, Jasenka Ivanovića, Aleksandra Nagya, Ivana Šepića, Miodraga Dabetića, Ivana Cvenića, Slavka Patajca, Peru Oreškovića i Vladimira Čeha. Kako su poručili na kraju okupljanja, vide se i na sljedećoj obljetnici mature. M.Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike