Osijek
RADIĆ NA GRADILIŠTU

Prva djeca stižu u rujnu u vrtić u Cvjetnom naselju
Objavljeno 12. travnja, 2024.
Vrijednost vrtića je 1,4 milijuna eura, od čega je 907.000 nepovratno
Grad Osijek u ovom trenutku gradi odnosno dograđuje čak pet vrtića. Radove na jednom od njih, onom u Cvjetnom naselju, u četvrtak je sa suradnicima obišao gradonačelnik Ivan Radić, koji je izrazio zadovoljstvo činjenicom što teku prema planiranoj dinamici, te će vrtić biti otvoren do početka nove pedagoške godine.

“Kao što je već poznato, odobreno nam je iz NPOO-a svih pet projekata za izgradnju novih i dogradnju postojećih vrtića, a govorimo o vrijednosti od 6,5 milijuna eura, od čega je čak 4,2 milijuna nepovratnih sredstava. Radovi u Cvjetnom naselju teku planiranom dinamikom, vrtić odlično izgleda, a njegova je vrijednost 1,4 milijuna eura, od čega je 907 tisuća nepovratnih sredstava", istaknuo je u izjavi za medije gradonačelnik, te dodao kako su se gradska proračunska sredstva za vrtiće znatno povećala u odnosu prema 2021. godini, kada je preuzeo gradonačelničku dužnost.

“Tada se za vrtiće izdvajalo 5,5 milijuna eura, a ove je godine za tu namjenu u proračunu osigurano 9,5 milijuna eura, i taj će se iznos još povećavati kako se budu otvarali novi vrtići, a s njima zapošljavale nove odgojiteljice", dodao je.

Kada je riječ o obnovi postojećih vrtića, Gradu je nedavno odobren projekt energetske obnove vrtića na Mačkamami, čija je vrijednost oko 2,4 milijuna eura.

“Govorimo o kompletnoj energetskoj obnovi, uključujući i obnovu unutrašnjosti i dvorišta vrtića, tako da ćemo i u Bosutskom naselju dobiti, takoreći, novi vrtić", najavio je gradonačelnik, podijelivši potom s novinarima i ekskluzivnu informaciju koja će razveseliti roditelje s Juga 2.

“Odobrena nam je energetska obnova DV Krijesnica u vrijednosti od 540.000 eura, od čega je 450.000 nepovratnih sredstava. I u ovoj ćemo temeljitoj obnoviti također dobiti, takoreći, novi vrtić", dodao je.

Osim u vrtiće Grad Osijek ulaže i u njihova igrališta, pa je tako nedavno obnovljeno ono u DV Maslačak, a vrijednost tih radova je 70.000 eura.

“Nastavit ćemo ulagati i u druga igrališta dječjih vrtića. Podsjetit ću, u 30 posljednjih godina napravljena su samo dva vrtića, a u ovom mandatu bit će izgrađeno i dograđano pet vrtića. No više nije ni pet, nego šest, s obzirom na to da će se privatna gimnazija Gaudeamus, koja se nalazi u našem prostoru, prema pravomoćnoj presudi iz njega uskoro morati iseliti, te će i taj prostor biti prenamijenjen u vrtić", napomenuo je gradonačelnik.

Otvaranjem novog vrtića u Cvjetnom naselju i dogradnjom još dva postojeća Dječji vrtić Osijek od 1. rujna imat će na raspolaganju oko 200 mjesta više nego prošle godine.

Ravnateljica te gradske ustanove Ana Mihaljević istaknula je kako je dječji vrtić u Cvjetnom naselju njihova dugogodišnja želja, no još više želja brojnih roditelja male djece koji ondje stanuju. Ujedno je pozvala sve roditelje da se pravodobno odazovu upisima u vrtiće, koji traju do kraja sljedećeg tjedna, a mogu se obaviti preko online-aplikacije.

Ivan Alilović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike