Sport
SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Lider na Veliki petak ide zadati muku momčadi iz Vinkovaca
Objavljeno 29. ožujka, 2024.

Uskrs je razvukao 24. kolo SuperSport Prve nogometne lige na čak sedam dana. Orijent i Vukovar 1991 svoj su susret odigrali još u srijedu, završilo je 0:0, dva su bila na rasporedu u četvrtak, još dva će se igrati na Veliki petak, a etapu će u utorak završiti Croatia Zmijavci i Šibenik.



Lider prvoligaške karavane Zrinski nakon remija u Zmijavcima pa poraza u Gradskom vrtu od Dubrave Tim kabel, prošlog tjedna vratio se na pobjednički put, također protiv Dubrave. Nakon dva uzastopna susreta sa Zagrepčanima Budišinu momčad čeka slavonski derbi s Cibalijom.

S obzirom na njegove kršćanske svjetonazore gazdi Kluba Ivanu Komaku sigurno nije svejedno što njegova momčad mora igrati na Veliki petak, ali na dan Muke Isusove, može se samo nadati da će njegov Zrinski prirediti muku slavonskom rivalu Cibaliji na stadionu u Vinkovcima. Zrinski s pobjedičkim ambicijama ide u grad na Bosutu, pogled na tablicu govori kako je favorit, ali kada se igra u SuperSport Prvoj ligi, tablicu uopće ne treba gledati. Jednostavno, favoriti ne pobjeđuju uvijek. Uostalom, Cibalia je prošlog tjedna itekako namučila drugoplasirani Šibenik na Šubićevcu i sve do 85. minute imala bod u džepu. No onda se pojavio bivši igrač vinkovačkog kluba Josip Gačić i zabio za konačnih 1:0. Unatoč porazu, ta igra iz Šibenika daje domaćinu nadu da lidera može ostaviti praznih ruku.

- Ako budemo igrali kao u Šibeniku, imamo se čemu nadati. Taman da oni i nisu malo izgubili pobjednički korak. Prošle jeseni su nas u Vinkovcima pobijedili 4:1, poraz je to koji nas je jako zapekao. Imamo motiv više, pogotovo stoga što nas nakon Jurjevčana očekuju dva gostovanja, kod Dubrave u Zagrebu pa kod Croatije u Zmijavcima - poručio je Cibalijin vratar Filip Kovačević za Budicu.info.

Koliko god se domaćini nadali povoljnom rezultatu, Zrinski ima svoju računicu. Želja je što bolje odigrati i staviti nova tri boda na konto.

- Treći krug prvenstva korektno smo otvorili, svladali Dubravu Tim kabel i sad idemo k Cibaliji. Nema veze što je naš domaćin u donjem dijelu tablice, riječ je o mladoj, rasterećenoj i poletnoj momčadi. Dobro su igrali protiv Šibenika, poraza ih je stajala mala dekoncentracija u završici utakmice, ali veći dio susreta na Šubićevcu izgledali su jako dobro, posebice u obrani. Naš plan je da odigramo dobru utakmicu, znamo da domaćin ima neki svoj film, ali mi im ga odlazimo pokvariti - kaže trener Zrinskog Igor Budiša, koji danas ne može računati samo na Jajala. On ima lakšu ozljedu, pa su Budiša i njegov tim odlučili ništa ne riskirati, završnica prvenstva mogla bi biti jako napeta i trebaju mu svi igrači potpuno spremni i zdravi.

Ivana Liović
 
 
Standings provided by Sofascore
Prva liga - 24. kolo
Cibalia (Vinkovci) i Zrinski Osječko 1664 igraju danas (petak) u 13.45i, a Solin i Jarun (Zagreb) sastaju se u 15.30. U utorak, 2. travnja, sastaju se Croatia Zmijavci i Šibenik. U 24. kolu odrađeni su susreti Orijent (Rijeka) - Vukovar 1991 0:0, BSK Bijelo Brdo - Sesvete 2:1 i Dugopolje - Dubrava Tim kabel (Zagreb) 0:0.

Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

OSMINA FINALA KUPA HRVATSKE U KUGLANJU

Očekivani rasplet za slavonsku petorku, dvojac među osam

Najčitanije iz rubrike