Crna kronika
ZATVOR ZBOG NIZA KRAĐA IZ 2018. GODINE

U Osijek je prvi put došla kako bi provaljivala u stanove!
Objavljeno 29. ožujka, 2024.
Na godinu dana maloljetničkog zatvora osuđena je sada 25-godišnja djevojka

Dvadesetpetogodišnja Slavonka osuđena je na godinu dana maloljetničkog zatvora zbog sedam provala i krađa iz stanova u Osijeku. U kaznu joj se uračunava vrijeme provedeno u istražnom zatvoru, od 4. prosinca 2018. do 27. ožujka 2019. Nepravomoćno je proglašena krivom jer je od 15. do 22. listopada 2018. na području Osijeka, zajedno sa za sada nepoznate dvije osobe, provaljivala u zaključane stanove, iz kojih je krala novac, nakit i robu veće vrijednosti. Vlasnicima je nanijela štetu od 123.040 kuna.



U Prolazu Josipa Leovića provalila je u četiri stana. Iz jednog je ukrala 40 kuna, a iz drugog nakit u vrijednosti od 3000 kuna. U istoj zgradi iz drugog je stana ukrala 500 kuna, a iz trećeg kuvertu sa 600 eura i nakit, u ukupnoj vrijednosti od 7500 kuna. Ušla je i u stan u Ružinoj ulici, no vlasnica stana ju je zatekla, pa je pobjegla praznih ruku. U stanu u Ulici Ivana Adamovića ukrala je veliku količinu nakita, vrijednog 15.000 kuna, a iz stana u Vukovarskoj ulici osim nakita ukrala je i bundu, dvije vlasulje, ključ od ulaznih vrata i kuvertu s 3000 eura, oštetivši vlasnicu za 97.000 kuna.

Sud je usvojio imovinskopravne zahtjeve okradenih Osječana i naložio 25-godišnjakinji da im isplati štetu, u roku od 15 dana od dana pravomoćnosti presude.

Mlada žena rekla je kako je djelomično kriva, priznala je da je provaljivala u stanove, no da ništa nije krala. Pojasnila je kako je u provale išla s dvije znanice kojima zna samo imena. Jednu je upoznala na autobusnom kolodvoru u Slavonskom Brodu, a drugu na tržnici u istom gradu. Krenula je u Osijek u krađe jer su je one na to nagovorile. Dodala je kako ih je upoznala dva dana prije odlaska u Osijek. Tijekom provaljivanja, tvrdila je, ona je držala stražu, a druge dvije djevojke su krale. Iako su obećale da će joj dati nešto od ukradenih stvari, to nisu učinile. Rekle su joj da nisu ništa našle, ali je vidjela da su obje preko ramena nosile velike torbe.

Prije provala nikada nije bila u Osijeku, a u krađe je išla četiri puta. Ponovila je kako o djevojkama koje su s njom krale ne zna ništa i da ih više nije vidjela. Pokajala se i dodala kako je u zatvoru počela piti tablete za spavanje. Osuđena je primjenom maloljetničkog kaznenog prava jer je pedagoginja to sudu predložila, s obzirom na to da nije završila ni jedan razred osnovne škole iako je navršila dvadesetu godinu, te da odrasta u okruženju koje nema dovoljnu svijest o antisocijalnom ponašanju, a da sama nema dostatnu svijest o posljedicama delinkventnog ponašanja.

Sud joj nije povjerovao da od provala nije dobila ništa, dodavši da iz samo njoj znanih razloga prikriva i štiti dvije supočiniteljice ne želeći iznijeti njihov identitet i cjelovitu istinu o izvedenim provalama.

Sandra Lacić
Možda ste propustili...

POLICIJA BIH, HRVATSKE I EUROPOL

Velika akcija protiv krijumčara ilegalaca

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

Najčitanije iz rubrike