TvObzor
“GODZILLA X KONG: NOVO CARSTVO” U KINIMA DILJEM HRVATSKE

Udruženim snagama protiv kolosalne prijetnje
Objavljeno 29. ožujka, 2024.
Glavni je negativac Skar King, crvenodlaki majmun koji vlada divovskim primatima i ostalim čudovištima u Šupljoj zemlji

Godzilla i Kong moraju udružiti snage u borbi protiv mnogobrojnijih i snažnijih čudovišta iz Šuplje zemlje, koja dolaze zavladati površinom planeta.



Epohalno novo otvarenje, koje je stiglo u hrvatska kina, produbit će povijest titana, njihovo podrijetlo i tajne Otoka lubanja. Filmski MonsterVerse studija Legendary donosi eksplozivni okršaj Godzille i Konga u potpuno novoj avanturi, koja stavlja moćnog Konga i strašnog Godzillu u borbu protiv kolosalne prijetnje skrivene unutar našeg svijeta, izazivajući njihovo vlastito postojanje - i naše.

“Godzilla x Kong: Novo carstvo” (“Godzilla x Kong: The New Empire”) dublje istražuje povijest tih Titana i njihova podrijetla, kao i tajne Otoka lubanja i dalje, otkrivajući mitološku bitku koja je pomogla oblikovati ta izvanredna bića i zauvijek ih povezala s čovječanstvom.

Nakon tri samostalna filma Godzilla i Kong napokon su se susreli i odmjerili snage u “Godzilla vs. Kong” (2021.), a sada, unatoč međusobnim nesnošljivostima, moraju udružiti snage kako bi zajedno nadvladali daleko snažnijeg neprijatelja koji s golemom vojskom čudovišta dolazi na površinu Zemlje.

U “Novom carstvu” glavni je negativac Skar King, crvenodlaki majmun puno veći i snažniji od Konga, koji vlada divovskim primatima i ostalim čudovištima u Šupljoj zemlji, svijetu duboko ispod Zemljine površine. Ali on nije sam, uz njega je i Shimo, drevni titan, jedan od najstarijih svoje vrste, ako ne i prvi od njih. Skar King i Shimo nisu iz originalnog Toho svijeta, nego su novi likovi, koji se prvi put pojavljuju s ovim filmom.

Dok su titani čuvari prirode, veliki majmuni zaštitnici su čovječanstva. Skar King nije ništa od toga. Za Konga je redatelj izjavio kako ima neke najbolje značajke čovječanstva, a Skar King je unaprijeđena verzija najgorih dijelova čovječanstva. Osim što je okrutan, nevjerojatno je snažan i ima kontrolu nad ostalim čudovištima, što ga čini najgorim neprijateljem dosad. Što se tiče Shimo, ona je navodno izvanzemaljski titan koji je tijekom borbe s King Ghidorahom pala na Zemlju i prouzročila mutacije bića u Šupljoj zemlji pretvorivši ih u titane.

Za franšizu MonsterVerse ovo je prvi put da isti redatelj režira dva filma; nakon “Godzilla vs. Kong” Adam Wingard sjeo je u redateljsku fotelju i za “Godzilla x Kong: Novo carstvo”. Za scenarij su pak zaslužni Terry Rossio, koji je radio i na prijašnjim MonsterVerse projektima, te Simon Barrett i Jeremy Slater.

Svojim se ulogama vraćaju Rebecca Hall kao stručnjakinja za čudovišta dr. Ilene Andrews, Brian Tyree Henry opet je teoretičar urote Bernie Hayes, a Kaylee Hottle vraća se ulozi Kongove mlade prijateljice Jie. Uz njih, Dan Stevens je u jednoj od glavnih uloga, a pridružuju im se i Mercy Cornwall, Rachel House, Alex Ferns i Fala Chen. D.M.
Možda ste propustili...

PROVOKATIVNA PRIČA O KSENOFOBIJI I POVIJESNOM REVIZIONIZMU

U kina stigla drama Marka Šantića “Probudi me”

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

Najčitanije iz rubrike