TvObzor
MINISERIJA “PRED SUDOM JAVNOSTI”

Žrtveni jarac ili hladnokrvni ubojica?
Objavljeno 29. ožujka, 2024.

U središtu radnje serije “Pred sudom javnosti” suđenje je za ubojstvo koje zaokuplja pozornost javnosti, a žrtva i optuženica - kao i njihove obitelji - nađu se na udaru medija. Prvu epizodu ne propustite u petak, 29. ožujka, na HTV2 u 23.25.



Talitha Campbell, kći bogatog poduzetnika, optužena je za ubojstvo studentice Hanne Ellis. Odvjetnica za kazneno pravo Cleo Roberts bila je dežurna one noći kada je Talitha uhićena. Suprotno očevim željama Talitha postavlja Cleo na čelo svog braniteljskog tima. Tužiteljstvo odlučuje iskoristiti Talithinu seksualnu prošlost i bogatstvo protiv nje. Od uhićenja do presude obrana i tužiteljstvo nastoje uvjeriti javnost da je baš njihov prikaz Talithe istinit. Je li ona žrtveni jarac ili hladnokrvni ubojica?

Prikazujući kako nečija osobnost, predrasude i medijska hajka mogu utjecaj na tijek sudskog postupka, serija, koja obiluje mračnim humorom i uvjerljivim likovima, stavlja gledatelje u ulogu porote koja nestrpljivo iščekuje ishod suđenja. Je li Talitha kriva?

Prva epizoda: Kad Talitha Campbell, koja dolazi iz jedne od najimućnijih britanskih obitelji, bude uhićena zbog ubojstva studentice podrijetlom iz radničke klase, Hanne Ellis, počinje suđenje koje će podijeliti naciju. Policija je uvjerena da Talitha stoji iza Hannina tajanstvenog nestanka, a dežurnu odvjetnicu Cleo Roberts zapadne da sjedi uz razmaženu bogatašicu tijekom policijskog ispitivanja. Dok Cleo pokušava smiriti Talithu, na vidjelo izlaze dokazi koji bacaju novo svjetlo na slučaj.

U miniseriji originalnog naziva “Showtrial” glume Celine Buckens, Tracy Ifeachor, James Frain, Sinéad Keenan, Kerr Logan i Lolita Chakrabarti. Scenarij potpisuje Ben Richards, a režiju Zara Hayes. D.M.
Možda ste propustili...

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

“BEZGREŠNA” JE FILM OD ČIJEG TERORA NEMA BIJEGA

Sydney Sweeney je sestra Cecilia u krvavom hororu

Najčitanije iz rubrike