Osijek
RADIĆ I VULIN PRIDRUŽILI SE USKRSNOM TURNIRU UDRUGE AKTIVNI UMIROVLJENICI

Za umirovljenike
čak 600.000 eura
Objavljeno 27. ožujka, 2024.
U udruzi Aktivni umirovljenici Osijeka cijeli je ovaj tjedan vrlo živo, održavaju se natjecanja i druge aktivnosti. U srijedu su u Dnevni boravak umirovljenika u gradskom središtu pozvali u goste gradonačelnika Ivana Radića i njegova zamjenika Dragana Vulina. Jelena Dodig, predsjednica udruge, istaknula je da su umirovljenici prezadovoljni Dnevnim boravkom za njihove aktivnosti, na što je gradonačelnik, uručujući im slatke košare, uzvratio kako mu je to drago čuti i zahvalio je na pozivu.

- Uvijek nam je lijepo družiti se i ovdje sa sugrađanima. Samo ime ove udruge govori da su jako aktivni, a mi se brinemo o svojim sugrađanima treće dobi, koji su puno dali za naš Osijek. Osim financiranja ovakvih aktivnosti dnevnih boravaka, ove smo godine u proračunu izdvojili rekordna sredstva, 600.000 eura, odnosno 35 posto više nego lani. Problem smještaja u domove rješavamo s Osječko-baranjskom županijom nadogradnjom Doma u Drinskoj, za što smo izdvojili pet milijuna eura, potičemo po gradskim četvrtima druženja s 27.000 eura, podignuli smo iznos i cenzus za uskrsnice za 10.000 umirovljenika, planiramo povećati i božićnice, povećali smo iznos dodatka za umirovljenike s najnižim mirovinama, kao što smo uveli i tople obroke. Otkupili smo i odmaralište u Omišlju koje će koristiti i umirovljenici - objavio je Radić.

- Drago nam je što smo ugostili gradske čelnike u Dnevnom boravku koji je otvoren za sve umirovljenike. Uskrsni se turnir održava pod pokroviteljstvom Grada Osijeka - kazala je Dodig. D. Pejić
Možda ste propustili...

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

Najčitanije iz rubrike