Osijek
FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip
Viljevac osvojio drugo mjesto
Objavljeno 22. travnja, 2024.
Filip će proći usavršavanje i stažiranje kod Alejandra Serrana, najmlađeg chefa s Michelinovom zvjezdicom u Španjolskoj
U velikom finalu natjecanja METRO Junior Top Chef, održanom u subotu (20. travnja) u sklopu Weekend Food Festivala u Rovinju, pobijedila je Anđela Kurilj iz Turističko-ugostiteljske škole Split. Drugo je mjesto osvojio Filip Viljevac iz Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, a Ivano Grgić iz Ugostiteljske škole Opatija završio je na trećem mjestu.

Pobjednica je osvojila edukaciju u Gastronometro centru, jedinstvenom ekosistemu turske ugostiteljske industrije, drugoplasirani će proći usavršavanje i stažiranje kod Alejandra Serrana, najmlađeg chefa s Michelinovom zvjezdicom u Španjolskoj, dok će trećeplasirani imati priliku obaviti stručnu praksu kod Tibora Valinčića, chefa restorana Dubravkin put.

Tijekom 90 minuta pet je učenika pripremalo predjelo i glavno jelo pod budnim okom žirija koji je ocjenjivao okus, kreativnost i tehničku izvedbu. Svi su finalisti kuhali s istim namirnicama koje su bili tajna do samog početka natjecanja. Katarina Vrenc, chefica bistroa Sopal, Tibor Valinčić, chef restorana Dubravkin put, Maximilian Thomae, direktor Gastronometro centra, Matija Bogdan, executive chef Aminess Hotels & Resorts, Pantelija Pekić, Klub gastronomada, Davor Butković, Kult plave kamenice, Gordan Zečić, urednik Dobre hrane i Larissa Jurman, direktorica odjela nabave neprehrane tvrtke METRO Hrvatska, najvišim su ocjenama nagradili upravo Anđelu Kurilj.

"METRO se tijekom više od dvadeset godina poslovanja na hrvatskom tržištu pozicionirao kao lider na HoReCa tržištu. Kao jedan od najvećih izazova s kojim se taj sektor susreće je nedostatak kvalitetne i kvalificirane radne snage zbog čega smo ovim projektom odlučili prodonijeti osnaživanju kuharske profesije u Hrvatskoj. Čestitamo pobjednici, ali i svima koji su sudjelovali u ovogodišnjem izdanju projekta", izjavio je Igor Kotaran, direktor marketinga METRO Hrvatska.

METRO Hrvatska ove je godine ponovno je pokrenuo projekt METRO Junior Top Chef u kojem budući kuhari imaju priliku pokazati svoja znanja, upoznati nove trendove u gastronomiji i kulinarstvu te dodatno razvijati svoju karijeru. U projektu je sudjelovalo pet srednjih škola koje su ujedno i Regionalni centri za kompetentnost u ugostiteljstvu i turizmu.

Svaki je regionalni centar nominirao pet učenika završnog razreda kuharskog usmjerenja te je njih 25 pokazalo svoja znanja i kreativnost odmjerivši kuharske sposobnosti u sučeljavanjima u dva kruga natjecanja koja su prethodila velikom finalu.

Ivana Rab Guljaš
Možda ste propustili...

SLAVONSKA UDRUGA HERCEGOVACA

Marko Eljuga novi predsjednik

ISPUNILI OBEĆANJE NA VESELJE MALIŠANA I RODITELJA

U općini Vladislavci počeli su, u blizini škole, graditi dječji vrtić

Najčitanije iz rubrike