Osijek
U ŽUPANIJI I GRADU VEĆ DJELUJU

Tehničke promjene u djelovanju savjeta mladih
Objavljeno 26. ožujka, 2024.
Predstavnička tijele Županije i Grada Osijek - županijska Skupština i Gradsko vijeće - uskladili su na svojim posljednjim sjednicama, u skladu s promjenama zakona, svoje odluke o osnivanju savjeta mladih.

Riječ je o savjetodavnim tijelima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave koja promiču i zagovaraju prava, potrebe i interese mladih na lokalnoj, ali i nacionalnoj razini. Na razini države želi se, naime, ta tijela omasoviti. Kako savjeti mladih u Županiji i Osijeku djeluju niz godina, ove su izmjene samo tehničke.

Županijska je Skupština svojom odlukom iz prosinca 2007. osnovala Savjet mladih Osječko-baranjske županije. Aktualan je saziv u mandatnom razdoblju 2022. - 2025. Savjet ima 13 članova, predsjenik je Domagoj Ćorić.

Osječki je Savjet mladih osnovan 2014., aktualni je saziv od prošle jeseni, konstituirajuća je sjednica održana u listopadu prošle godine. Ima ukupno 11 članova, predsjednik Savjeta mladih Grada Osijeka je Dominik Lovaković. Financijska sredstva potrebna za provedbu programa rada Savjeta i za troškove rada članova savjeta planiraju se u gradskom odnosno županijskom proračunu.

Najvažnije se izmjene zakona odnose na pojednostavljivanje osnivanja savjeta mladih tako da se propisuje uklanjanje instituta zamjenika člana savjeta mladih i uvodi fleksibilnost u određivanju ukupnog broja članova savjeta mladih te se smanjuje najmanji broj članova potreban za osnivanje savjeta mladih. D. Kuštro
Možda ste propustili...

KRVOPIJE SU SE OVE GODINE POJAVILI RANIJE

Zbog krpelja prava navala na veterinarske ambulante

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike