Osijek
IZLOŽBA PORTRETA U ŠKOLI PRIMIJENJENE UMJETNOSTI I DIZAJNA

Učenici nacrtali najbolje poduzetnike
Objavljeno 25. ožujka, 2024.
U Školi primijenjene umjetnosti i dizajna otvorena je izložba Poduzetnik godine 2023., koja sadrži 33 portreta kandidata za prestižnu nagradu Poduzetnik godine. Autori portreta su učenici ove škole.

- Ove smo godine sudjelovali u programu Poduzetnik godine u organizaciji tvrke Ernst & Young, koja taj događaj organizira već devetu godinu zaredom. Naši su učenici izradili 33 portreta poduzetnika, finalista za ovu nagradu. Izložba je donedavno bila postavljena u zagrebačkoj Laubi, a svi su finalisti dobili na dar svoje portrete. Na našoj se izložbi nalaze kopije, a riječ je o crtežima rađenim u tehnici ugljen - rekla je Kristina Kopf, ravnateljica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna te dodala da izložbom obilježavaju Dan darovitih učenika.

Izložbu je posjetila Miranda Glavaš-Kul, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Osječko-baranjske županije, poručivši učenicima da i dalje budu kreativni.

Počasna gošća izložbe bila je Branka Hitner, jedina Osječanka nominirana za nagradu Poduzetnik godine. Njezin je portret nacrtao Patrik Soldo, učenik 3.b razreda, pod mentorstvom prof. Ivone Peko Ivanić. "Dobili smo zadatak da nacrtamo poduzetnike, a meni se svidjela slika gospođe Branke. Bio je to zahtjevan zadatak, no portert je na kraju ispao dobro i jako sam zadovoljan. Volim raditi s ugljenom jer je to brza tehnika, a za ovaj mi je portret trebalo devet školskih sati", rekao nam je Patrik.

Portrete su izradila 23 učenika pod vodstvom pet mentora. Za Poduzetnika godine izabran je Ivo Usmiani iz JGL Grupe, čiji je portret nacrtala Dijana Stojanović, pod mentorstvom prof. Ivone Peko Ivanić i prof. Andreja Tomića. Svi su učenici napravili mala remek-djela, jer su zadovoljili likovni kriterij, ali i uhvatili karakter svake portretirane osobe. V. Latinović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike