Osijek
KAPITALNA ULAGANJA

U sportske terene i objekte Županija ulaže 400.000 €
Objavljeno 26. ožujka, 2024.
LUKIĆ: Poželjan smo domaćin za natjecanja, pa sport direktno utječe na gospodarsku situaciju

Osječko-baranjska županija, nositeljica titule Europska regija sporta, sufinancirat će i ove godine kapitalna ulaganja (izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, obnavljanja i opremanja) u sportske objekte i terene u 20 jedinica lokalne samouprave te sportskih klubova i udruga s ovog područja, ukupne vrijednosti 400.000 eura.



“Prošle smo godine osigurali otprilike jednak iznos za poboljšanje infrastrukture, opreme i svega onoga što je potrebno našim sportskim klubovima. Poseban naglasak stavljamo na djecu, na mlade sportaše, kako bi im se osigurala sva potrebna oprema, infrastruktura i sve ostalo što će im omogućiti bolje uvjete za treniranje", poručio je župan Mato Lukić te najavio kako će krajem svibnja ove godine biti organizirana sportska edukacija u Gospodarskom centru, gdje će svim klubovima te rekreativnim i profesionalnim sportašima relevantni stručnjaci s Kineziološkog fakulteta i Hrvatskog olimpijskog odbora održati niz panela, radionica i savjetovanja.

“Poznato je da smo kao županija vrlo poželjan domaćin za različita natjecanja, pa sport direktno utječe na gospodarsku situaciju u Osječko-baranjskoj, jer svako natjecanje podrazumijeva i popunjavanje svih smještajnih kapaciteta. Nastavit ćemo, stoga, ulagati u sport, naš Upravni odjel za turizam, kulturu i sport brine se za razvoj sportske infrastrukture te o svemu onome što je klubovima i sportašima potrebno. Ne moramo posebno isticati koliko je sport u društvenom i zdravstvenom smislu važan te što sve jedna mlada osoba može dobiti kroz sport, poput edukacije, discipline, obrazaca ponašanja u porazu i pobjedi itd.", dodao je Lukić.

Među dobitnicima je sredstava OBŽ-a i Općina Bilje, koja planira izgraditi nogometni teren s umjetnom travom.

“Vrlo često koristimo sredstva koja Županija dodjeljuje jedinicama lokalne samopuprave, i to je nešto što je jako dobro i korisno. Sada smo došli i do sporta, dobili smo znatna sredstva, a iskoristit ćemo ih za izgradnju malonogometnog terena s umjetnom travom. Vrijednost je cijele investicije više od 70.000 eura, a bit će u velikom dijelu financirana sredstvima koja smo dobili od OBŽ-a", rekao je načelnik Općine Bilje Željko Cickaj te istaknuo kako je riječ o općini koja ima niz sportskih aktivnosti, pa čak i onih na svjetskoj razini. Investicije poput spomenute uvelike će pridonijeti dodatnom razvoju sporta u Osijeku susjednoj općini, koja samo u nogometnom pogonu ima više od stotinu djece.

Ivan Alilović
KLUBOVI UZVRAĆAJU DOBRIM REZULTATIMA
Teniski Klub Đakovo jedan je od sportskih klubova kojima će Osječko-baranjska županija financijski olakšati rad.

“Iskoristio bih priliku da zahvalim županu Mati Lukiću i Osječko-baranjskoj županiji što kontinuirano prate rad Teniskog kluba Đakovo. Ovo nije prvi projekt za koji smo uspjeli dobiti sredstva te mi je izrazito drago što Osječko-baranjska županija prepoznaje rad našeg sportskog kolektiva i ulaže u Teniski klub Đakovo. Nadam se da našim rezultatima to i opravdavamo. Sredstva koja smo dobili u okviru ovog projekta utrošit ćemo na opremu koja nam je prijeko potrebna. Nadam se da ćemo nastaviti dobru suradnju s Osječko-baranjskom županijom na obostranu korist”, poručio je predsjednik Teniskog kluba Đakovo Mišo Mesić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike