Ekonomija
DOBILI PRESTIŽNO PRIZNANJE U NORVEŠKOJ

Dalekovodu nagrada za sigurnost na radu
Objavljeno 26. ožujka, 2024.
Dalekovod, vodeća domaća tvrtka za projektiranje, proizvodnju i izgradnju energetske i prometne infrastrukture nagrađena je prestižnim priznanjem za izvanredna postignuća u sigurnosti na radu za 2023. godinu od Statnetta, norveškog nacionalnog operatora prijenosnog sustava. Nagrada je dodijeljena za napore i postignuća u sklopu projekta izgradnje 420 kV dalekovoda Lyse – Fagrafjell, koji se proteže na 67 kilometara.

U priopćenju iz Dalekovoda stoji: " U obrazloženju nagrade Statnett je istaknuo Dalekovod kao primjer izvrsnosti u podizanju standarda sigurnosti na radu, posebno na projektima koji zahtijevaju visoku razinu stručnosti i izazovnih radnih uvjeta. Nagradu su uime Dalekovoda na svečanosti u Oslu preuzeli Tvrtko Zlopaša, član Uprave Dalekovoda i Eugen Hruška, voditelj projekta Lyse – Fagrafjell."

- Ova nagrada potvrđuje našu posvećenost sigurnosti na radu kao temeljnu vrijednost poslovanja. Dalekovod uvijek stavlja dobrobit ljudi na prvo mjesto, a ovakvo veliko priznanje rezultat je našeg kontinuiranog truda i ulaganja u osiguranje najviših standarda sigurnosti. Hvala Statnettu što je prepoznao naša nastojanja te nagradio našu predanost izvrsnosti - rekao je Zlopaša prilikom preuzimanja nagrade.

Tim Dalekovodove Službe zaštite na radu na projektu su činili voditelj Službe Milan Matošević, Hrvoje Majstorović i Antea Bekavac. O pristupu sigurnosti i samoj nagradi voditelj Službe zaštite na radu Matošević ističe: "Uz ranije nominacije, koje su nas dodatno potaknule na unapređenja, ova nas nagrada posebno motivira da svakodnevno idemo korak dalje u razvijanju kulture sigurnosti, kao ključne odrednice naše dugoročne strategije. Sigurnost je zajednički zadatak i ova nagrada potvrđuje da su svi zaposlenici uključeni u izgradnju sigurnije radne okoline. Sveobuhvatan je to proces koji od uključivanja radnika u ‘last minute risk assessment‘, popularno zvani PAN – procijeni, analiziraj, napravi, preko sudjelovanja u unutarnjim nadzorima i savjetovanja s radnicima do opuštenijih događaja kao što su ‘HSE dan‘, vodi do jačanja timskog duha i posljedično pozitivnih trendova u smanjenju broja i ozbiljnosti ozljeda na radu." Višegodišnji projekt izgradnje 67 kilometara dugog dalekovoda Lyse – Fagrafjell obuhvatio je i demontažu postojećih 300 kV i 132 kV vodova u dužini od 53 kilometra te prelazak preko dva fjorda, Lysefjorden i Hogsfjorden, što je dodatno potvrdilo ekspertizu Dalekovodovih timova kad su posebni uvjeti u pitanju. O profesionalnosti Dalekovoda i njihovu položaju na skandinavskom tržištu govori i nedavno priznanje za izuzetne napore u području sigurnosti u energetskom sektoru, koje im je dodijelila švedska nacionalna kompanija Svenska Kraftnät za besprijekorno upravljanje projektom Grundfors ledningsåtgärder, koji je obuhvatio rekonstrukciju četiri postojeća 400 kV voda i jednog 220 kV voda oko nove trafostanice. Z.R.
Možda ste propustili...

DOSADAŠNJI VEĆINSKI VLASNIK POŽEŠKE KOMPANIJE

Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura

POKRENUTI STVARNU AKCIJU U BORBI PROTIV KLIMATSKE KRIZE

Zagađenje plastikom nalazi se svagdje oko nas

RECIKLIRAJMO ZA ZEMLJU - I MALE PROMJENE IMAJU VELIK UTJECAJ

Tehnologija i odgovorno poslovanje ruku pod ruku

Najčitanije iz rubrike