Ekonomija
DODIJELJENA ZLATNA KOŠARICA 2024. ZA NAJBOLJA OSTVARENJA

Podravka najbolji proizvođač
Objavljeno 23. travnja, 2024.
Zlatna košarica, godišnja nagrada za najbolja ostvarenja u maloprodaji i industriji robe široke potrošnje, svečano je proteklog vikenda dodijeljena u organizaciji magazina i portala Ja TRGOVAC u sklopu Weekend Food Festivala u Rovinju.

Kako navode u priopćenju: "Ovu prestižnu nagradu za poslovnu 2023. godinu ponio je Cromaris kao društveno odgovorna kompanija godine, RIS je tehnološki dobavljač godine, a najbolji proizvod godine osmislila je Podravka – Čokolino Dark. Koprivnička prehrambena kompanija Podravka ujedno je i Proizvođač godine, a najbolji mali trgovac je Mrkvica iz Zagreba. Glavnu nagradu, Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2023. godini, osvojio je drogerijski lanac dm."

“Zlatna košarica i u svom devetom izdanju dodjeljuje se istaknutim predstavnicima u djelatnostima maloprodaje i proizvodnje robe široke potrošnje prepoznavajući pritom i tehnološke subjekte koji pridonose razvoju oba spomenuta gospodarska sektora. Želim zahvaliti svim prijavljenim kandidatima za natječaj Zlatna košarica 2024 te ujedno čestitati pobjednicima koji su se u prošloj godini pokazali kao primjeri izvrsnosti i koje je naš stručni žiri ocijenio najboljima u šest nominiranih kategorija", rekao je Maroje Sabljić, direktor i glavni urednik magazina i portala Ja TRGOVAC.

U glavnoj kategoriji Zlatne košarice naslov trgovca godine osvojio je dm, kojemu je to treća titula jer je najbolji u ovoj kategoriji bio 2017. i 2022. godine. "Priznanje za Trgovca godine potvrda je da su za naš posao najvažniji ljudi i odnos koji gradimo s njima. Prilikom svih ulaganja, bilo da se radilo u ulaganju u cijene, modernizaciju prodavaonica ili digitalizaciju, vodili smo se upravo potrebama naših kupaca. Takvim smo pristupom još jednom uspješno opravdali njihovo povjerenje, što potvrđuje rast prometa od 24,16 % te činjenica da je tijekom prošle poslovne godine u prodavaonicama dm-a svaki dan kupovalo više od 96 tisuća kupaca – gotovo 10.000 kupaca više nego u prethodnoj poslovnoj godini", izjavila je Anđelka Ramljak, područna menadžerica u dm-u. Z.R.
Žiri sastavljen od uglednih stručnjaka
Najbolje od najboljih u sektorima maloprodaje i industrije robe široke potrošnje odabrao je stručni žiri sastavljen od uglednih stručnjaka, među kojima su predstavnici agencija za istraživanje tržišta NIQ, GfK, Ipsos, Hendal, Focus i Valicon, konzultantske kuće PwC, Ekonomskog instituta Zagreb, Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, sektorskih institucija (HGK, HUP, HOK), Hrvatske udruge za zaštitu potrošača, Sindikata trgovine Hrvatske i magazina Ja TRGOVAC.

Možda ste propustili...

IZGRADNJA DALEKOVODA I TRANSFORMATORSKE STANICE

Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji

FOKUSIRANOST NA JAČANJE PRODAJE, POVEĆANJE BROJA KUPACA...

Kvartalna netodobit Podravke 23,5 mil. €

Najčitanije iz rubrike