Sport
SLAVONCI, OSIM CIBALIJE, ZADOVOLJNI NAKON 23. KOLA SUPERSPORT PRVE LIGE

BSK ide prema gore, Zrinski je uspješno odradio popravni
Objavljeno 25. ožujka, 2024.

Nogometaši BSK-a prvi put u ovom prvenstvu zabili su u jednoj utakmici tri pogotka i prvi put spojili dvije pobjede. Nakon što su prošlog kola kod kuće svladali Sesvete (2:0), ovoga vikenda su u Zaprešiću pobijedili Jarun sa 3:1. Uspješan popravak imao je Zrinski Osječko 1664, nakon prošlotjednog kiksa s Dubrava Tim kabelom u Gradskom vrtu "pivari" su se vatili na pobjednički put svladavši istu tu Dubravu sa 2:0, a Vukovarci bez dosadašnjeg trenera Ivana Božića ostavili su tri boda u Borovu naselju, gdje Croatia iz Zmijavaca nije mogla puno (2:0). U posljednjoj utakmici 23. kola Cibalia je na Šubićevcu pružila sjajan otpor Šibeniku, ali je ostala praznih ruku.



Trener bjelobrdskih nogometaša Denis Krstanović nakon 23. kola SuperSport lige napokon može biti zadovoljan. Na okupu ima dobru momčad, koja je ove sezone na glup način ili u samim završnicama utakmice prosipala bodove. Bilo je početničkih pogrešaka, dekoncetracije, ali i nesreće. BSK je zbog toga u opasnoj zoni, ali s dolaskom proljeća stvari u Bijelom Brdu izgledaju bolje. U nastavku prvenstva BSK je izgubio samo od Vukovara (3:2, Pelko za pobjedu domaćih zabio u posljednjim trenutcima), sad je spojio dvije pobjede, nakon kojih ostanak nije osiguran, ali se lakše diše. Momčad napokon ima dobra rješenja u napadu, a to se osjeti i na rezultatima. U Zaprešiću je domaći Jarun poveo u 10. minuti pogotkom Grdenića, ali prednost je trajala samo dvije minute. Josip Knežević je izjednačio, a onda u 27. Capitani donio prednost gostima. U 50. minuti Ilan Pejić zabio je za 1:3, Bjelobrđani su do kraja stali u čvrst blok i uspjeli sačuvati prednost za važna tri boda i veseli povratak kući. Bjelobrđani se nisu riješili brga oko ostanka u prvoligaškom društvu, ali dobra je vijest da momčad ide prema gore, u igri i rezultatima.

Zrinski Osječko 1664 se nakon remija (Croatia) i poraza (Dubrava Tim kabel) vratio na pobjednički kolosijek. U osječkom Gradskom vrtu je, kao i prije tjedan dana u obračunu Zrinskog i Dubrave, završilo 2:0. Ovaj put su slavili domaćini. Ponovno je to bio agresivan i brz Zrinski, a kad je takav, suparnici ga ne mogu zaustaviti. Domaći su poveli u 12. minuti pogotkom Patricka Stanića, koji je sjajno pogodio nakon ubačaja iz kornera. Imao je igrača na leđima, ali ni on mu nije mogao ništa. U 56. minuti najveći dio posla obavio je prvi topnik lige Dominik Dogan, uposlio Horvata, no njegov udarac sjajno je obranio Mustapić, ali na odbijenu loptu naletio je Amar Pekarić i spremio je u mrežu. Do kraja je Budšina momčad sigurno kontrolirala utakmicu i pokvarila debi na klupi Petri Mandić, prvoj trenerici neke momčadi u SuperSport Prvoj ligi.

Nakon što je klupu Vukovara 1991 prošlog tjedna napustio Ivan Božić, na nju je privremeno sjeo Marko Novoselac i možda je zaslužio biti dugoročnije, a ne samo privremeno rješenje. Vukovarci su kod kuće rutinski svladali Croatiju iz Zmijavaca, poveli su već u četvrtoj minuti, Rugašević je nakon prekida ubacio loptu u 16 metara, tamo se najbolje snašao Mustedanagić i iz gužve pogodio za 1:0. Joker za završnice, Vanja Pelko, u 78. je na asistenciju Wehrmanna postavio konačnih 2:0.

Cibalia je prošlog tjedna ostala bez predsjednika Damira Mustapića, a u nedjelju i bez bodova na Šubićevcu. Favoriziranom Šibeniku odolijevala je do 85. minute i na kraju ostala bez ičega. Imali su Vinkovčani sjajnu šansu u 83. minuti, Filip Jazvić je izašao sam pred domaćeg vratara i pucao preko gola. Kazna je stigla na drugoj strani dvije minute kasnije. Nakon ubačaja iz kornera Toševski je spustio za Josipa Gačića koji šalje loptu u mrežu za konačnih 1:0.

Ivana Liović
 
 
Standings provided by Sofascore
REZULTATI 23. KOLA
Zrinski Osječko 1664 - Dubrava Tim kabel (Zagreb) 2:0, Vukovar 1991 - Croatia (Zmijavci) 2:0, Jarun (Zagreb) - BSK (Bijelo Brdo) 1:3, Dugopolje - Solin 2:2, Šibenik - Cibalia 1:0, Sesvete - Orijent (Rijeka) 2:2

Možda ste propustili...

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

Najčitanije iz rubrike