Ekonomija
OSJEČKA TVRTKA TECHNOMODUL

Inovativni alati za pomoć u svakodnevnom životu
Objavljeno 25. ožujka, 2024.

Razvoj i primjena inovativnih rješenja kao pomoći u svakodnevnim situacijama te mladi menadžer koji je napredak svoje profesionalne karijere odlučio vezati uz rodni Osijek, dva su bitna razloga za predstavljanje osječke tvrtke Technomodul.



“Svakodnevno smo, od našeg osnutka posvećeni razvoju i implementaciji inovativnih rješenja koja obuhvaćaju različite struke, poput upravljanja otpadom, odvodnje i navodnjavanja, građevine, stanica za meteorološke uvjete, mjerenja buke, razvrstavanja i komprimiranja otpada putem spremnika od čelika koji rade na solarnu energiju, te senzorike za logistiku, šumarstvo i medicinu s učinkovitim praćenjem zdravlja pacijenata i korisnika domova u stvarnom vremenu s udaljene lokacije. Naša strast je u implementaciji novih tehnološki naprednih alata koji ne samo što olakšavaju svakodnevne procese poslovnih subjekata nego i imaju pozitivan utjecaj na okoliš te boljitak života građana" navodi Borna Belić, direktor Technomodula.

Kako to konkretno izgleda, naveo je s pomoću dva primjera. Prvi je primjena senzora za pametno upravljanje otpadom.

"Što znači da ispod poklopca spremnika ugradimo senzor koji mjeri popunjenost, mjeri temperaturu da se ne bi nešto samozapalilo, signalizira je li poklopac ostao otvoren, kako se ne bi širio smrad, a izrađuje i rute skupljanja. To su podatci koje preko interneta odašilje korisniku, u pravilu komunalnoj tvrtki, koja na osnovi tih podataka može kreirati politiku i režim pražnjenja što je posebno interesantno za spremnike na udaljenim i nezgodnim lokacijama za prikupljanje. U suradnji s komunalnim poduzećima, gradovima i općinama utjecaj naših proizvoda nije vidljiv samo u društveno odgovornom poslovanju nego i u smanjenju nepotrebne potrošnje resursa i vremena te poticanju svih nas na upotrebu alata koje nam tehnološki resursi danas nude za boljitak svih nas", opisuje naš sugovornik.

Drugi primjer je senzorika koja se koristi u medicini i zdravstvenoj skrbi. "Govorim o senzorima koji se postavljaju iznad bolničkog kreveta ili kreveta u staračkom domu te oni prate stanje pacijenta - otkucaje srce, disanje, tlak, temperaturu, i čim se dogodi neka abnormalna situacija, a to može biti i pad iz kreveta, senzor to detektira i automatski javlja osoblju, koje ima monitorig na računalu, mobitelu, mobilnim aplikacijama i koje tako može na vrijeme reagirati. To nije rezervirano samo za ustanove, mogu ih imati i privatne osobe doma", kaže Belić.

Na poziciju direktora u Technomodulu stupio je u srpnju prošle godine. Iako je mogao birati - jer nakon što je diplomirao na osječkom Ekonomskom fakultetu, prvo zaposlenje odvelo ga je u logističko-distributivni centar u Jastrebarskom. Ipak vraća se u Osijek kao direktor projekata u IT tvrtki, a nedugo nakon toga otvorila se prilika da postane dio tima sadašnje tvrtke. Mladima poručuje kako Osijek postaje sve uzbudljivija sredina za razvoj karijere. "Uz Technomodul zajedno gradimo most između tehnološkog napretka, povećanja produktivnosti, reduciranja troškova i očuvanja okoliša, jer vjerujemo da je budućnost izgrađena na temeljima inovacija koje se brinu o nama i našem planetu. Naša tvrtka ponosno nosi duboku ekološku svijest i tehnološko znanje, koja nije samo odraz naše sadašnje odgovornosti nego i naše brige za buduće generacije", zaključuje Belić.

Dario Kuštro
Borna Belić

direktor Technomodula

Zajedno gradimo most između tehnološkog napretka i očuvanja okoliša, jer vjerujemo da je budućnost izgrađena na temeljima inovacija koje se brinu o nama i našem planetu.

EKOLOŠKA SVIJEST
Borna Belić mladima poručuje kako Osijek postaje sve uzbudljivija sredina za razvoj karijere. “Uz Technomodul zajedno gradimo most između tehnološkog napretka i očuvanja okoliša, jer vjerujemo da je budućnost izgrađena na temeljima inovacija koje se brinu o nama i našem planetu. Naša tvrtka ponosno nosi duboku ekološku svijest, koja nije samo odraz naše sadašnje odgovornosti nego i naše brige za buduće generacije”, zaključuje.

Možda ste propustili...

RECIKLIRAJMO ZA ZEMLJU - I MALE PROMJENE IMAJU VELIK UTJECAJ

Tehnologija i odgovorno poslovanje ruku pod ruku

U CILJU SMANJENJA PLASTIČNOG OTPADA

Nastavlja se Konzumova kampanja “Jedna manje”

Najčitanije iz rubrike