Sport
DERBI PRVOLIGAŠKOG ZAČELJA RUKOMETAŠICA NA ZRINJEVCU

Situacija nije ugodna, pa domaće traže dva boda za bijeg s neželjene pozicije
Objavljeno 23. ožujka, 2024.

Serija ogleda s bolje plasiranim ekipama je iza njih, sada stižu okršaji s konkurencijom u borbi za ostanak. Rukometašice Osijeka u situaciji su kada je vrijeme da se počnu stavljati bodovi na saldo. Ove godine to im je na parketu za rukom pošlo samo jednom, krajem siječnja na Zrinjevcu protiv Rudara. Potom je stigla serija od četiri poraza, koja je prekinuta administrativnom pobjedom protiv ŽARK-a (10:0), koji je odustao od natjecanja. Prije tjedan dana, u Pločama se Dalmatinki nije pariralo na pravi način (31:18).



- Tamo smo bili konkurentni tek do 20. minute, do kada smo ispunjavali postavljene zadatke, nakon čega je pala koncentracija, kada smo izgubili sve principe koje smo dotada pokazali. Nakon toga bio je pokušaj da kombiniramo, da dam prigodu svim igračicama koje će nam u budućnosti trebati. Imamo veliku razliku između prve i druge postave, pa je svaka minuta na terenu veliko iskustvo za mlađe igračice. U nekim utakmicama koje smo gubili upravo je iskustvo prevagnulo na stranu suparnica, ali mi smo u situaciji u kojoj jesmo i iz koje ćemo se pokušati izvući - kaže trener Zdenko Kordi.

Trenutni pogled na ljestvicu nije ugodan. Osijek je na 12. mjestu, jedino preostalo koje vodi u niži stupanj. No situacija nije alarmantna, može se popraviti već u subotu navečer. U sklopu 20. kola u goste u 18 sati stižu Sesvete, najbliži susjed u poretku. Gošće imaju bod više, matematika je jasna, u slučaju pobjede, njima se prepušta neželjena pozicija.

- Dugo smo bili u seriji utakmica protiv ekipa iz gornjeg dijela poretka. U nekima smo bili i ozbiljna prijetnja, ali nismo ništa osvojili. Sada je stiglo vrijeme da bodovi moraju ostati kod kuće. Pred nama su dva domaćinstva protiv trenutno najbliže konkurencije u borbi za ostanak. Prvo nam stižu Sesvete pa tri tjedna poslije Zamet. Jasno, fokus je na današnjem dvoboju, koji donosi i imperativ, koji nismo imali protiv jačih protivnica. Sesvećanke su prošlog kola izgubile minimalno kod kuće baš od Zameta, i one su dugo u negativnoj seriji, koju im moramo produžiti - kaže Kordi. Dobar rad na treninzima i neke dobre partiture na prethodnim utakmicama sada bi trebali doći na naplatu. Jer, ako neće sada... Preostali parovi 20. kola: Koka – Dugo Selo ‘55, Rudar – Lokomotiva, Zamet – Bjelovar, Split 2010 – Zrinski.

Nino Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike