Sport
UZVRATNI DVOBOJI ČETVRTFINALA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA

Mursaši polufinalnu vizu moraju potvrditi kod kuće
Objavljeno 23. ožujka, 2024.

Pola posla obavljeno je u srijedu, a sada ga treba završiti na domaćem parketu. Odbojkaši Murse-Osijek na korak su do plasmana u polufinale doigravanja za prvaka države. Aktualni viceprvak u osnovnom je dijelu Superlige zauzeo treće mjesto, pa tako mora odigrati i dvije utakmicu u sklopu tzv. lažnog četvrtfinala, koje nisu mogle izbjeći momčadi u poretku od 3. do 6. mjesta.



Otvorili su mursaši doigravanje pobjedom kod momčadi koja ih ove sezone nije previše namučila. Cratis Varaždin nije bezazlen, ali u ovosezonska tri nastupa nije mogao ugroziti favorita. Nakon dvije pobjede u borbi za bodove Osječani su, iako oslabljeni (bez startera Đirlića i Perillusa), dominaciju nastavili i u prvoj utakmici četvrtfinalne serije, koja se igra na dvije pobjede. Znači da u uzvratu nema kalkulacija, eventualni poraz domaćina donio bi igranje "zlatnog seta", a tada su sve opcije u igri. Treba imati sve pod kontrolom, a ako je suditi po dosadašnjim međusobnim susretima, u subotu od 19 sati u Maloj dvorani Gradski vrt ne bi trebalo biti iznenađenja.

- Ne bi trebalo, ali oprez je nužan. Poveli smo u seriji, dobili smo u tri seta, ali činjenica je da nismo odigrali neku bajnu utakmicu. Sve dionice završili smo na razliku, ali stoji da Varaždincima nismo dali puno prigoda da zakompliciraju dvoboj. Tako mora biti i na našem parketu - smatra Zvonimir Bogdanović, koji i dalje vodi momčad s klupe, na koju trener Milan Bratić ne može sjesti jer još nema potvrde Ministarstva turizma i sporta za njegovu licencu. U subotu navečer neće ni Boki biti uz parket, jer ima obveze s kadetima. Njegovu ulogu preuzet će pomoćni trener Srđan Gubić. Malo neobično, momčad je u doigravanju, bori se za trofeje, a glavnog trenera nema na njegovu mjestu. Zasada to nije bio prevelik problem, a do polufinala će se valjda papirologija riješiti. Naravno, prvo treba i u uzvratu potvrditi mjesto u kvartetu koji nastavlja borbu za naslov.

To će teško poći za rukom Brođanima, koji u prvom dvoboju nisu iskoristili prednost domaćeg parketa. Kao što Osječanima leži Cratis, tako Marsoniji ne leži Centrometal, koji ju je treći put dobio u sezoni. Na Vijušu je domaćin uzeo set, za nadu treba dobiti tri u uzvratu (subota, 18 sati) i izboriti dodatni set. Teška, ne i nemoguća, misija, ali dojma smo da su se odbojkaši sa Save maksimalno ispucali i potrošili ove sezone, koja se, realno, bliži kraju. No, dok ima nade, borba neće prestati. N. Benčina
Možda ste propustili...

ŽNK OSIJEK SUDIONIK EU SPORT FORUMA

U finalu je bio i osječki projekt

DRUGI ČIN FINALA DOIGRAVANJA KOŠARKAŠA

Osječani ne žele kraj serije, nego opet ići u Rijeku

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Bez pobjednika u Vukovaru i Vinkovcima

Najčitanije iz rubrike