TvObzor
SPOT JE REŽIRAO RADISLAV JOVANOV GONZO

“SSND” je treći singl Pipsa s “Vesne”
Objavljeno 22. ožujka, 2024.

Pjesma “SSND” treći je singl grupe Pips, Chips & Videoclips skinut s albuma “Vesna”. Bend je predstavio i pripadajući spot, u režiji Radislava Jovanova Gonza.



- “SSND” je song o jedinki, sisavcu koji ne fita u svoj okoliš, šutnut poput stare kartonske kutije jer je zanemario i nije na vrijeme razvio vrlinu društveno poželjnih ovisnosti. Naravno, takav pojedinac je sumnjiv, strano tijelo te zaslužuje svaku osudu i prijezir. Gonzo je u spotu složio zabavnu pričicu o jednoj takvoj vrsti adikcije, životu u virtualnoj realnosti, koji generacija brontosaura slabo razumije, a kad se s njim spletom okolnosti susretne, urnebesno prolupa - tim je riječima spot opisao autor glazbe i teksta Dubravko Ivaniš.

Četiri role u spotu glume Ksenija Marinković, Pjer Meničanin, Korana Marinković i Tin Rožman. Snimio ga je Toni Renaud, a montaža i postprodukcija bila je u rukama Anite Jovanov. U spotu su, uz dozvolu, korišteni kadrovi hit-igre preživljavanja “Scum” zagrebačkog studija za razvoj igara Gamepires.

“SSND” treći je singl s “Vesne”, nakon zapaženih “Pariz” i “Većinom”, a sam album nominiran je za Porin u kategoriji Najbolji rock album. D.M.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike