Sport
VRHUNSKI SPORT U PROMOCIJI TURIZMA

Svijet je kroz sport upoznao Hrvatsku
Objavljeno 9. lipnja, 2023.
Volimo kada sportaše nakon završetka karijere vidimo na odgovornim državnim funkcijama, posebno one koji su još uvijek vezani uz sport. Svoje mjesto pronašla su i dva nekad istaknuta vaterpolska reprezentativaca, ponajbolja u svijetu kada su igrala. Josip Pavić, nekadašnji vratar vaterpolske reprezentacije, proglašen i najboljim vaterpolistom svijeta, danas je državni tajnik Ministarstva turizma i sporta. Još jedan vaterpolist, također olimpijski prvak, Dubravko Šimenc, godinama je koordinator Odjela za posebne marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice. I oni su dokaz da turizam i sport itekako idu zajedno.

- Turizam i sport blisko su povezani u Hrvatskoj. Sportska natjecanja kao što je Dobro World Cup osiguravaju veliku medijsku popraćenost u cijelom svijetu. To su milijunski podatci, jer svijet spoznaje ljepotu Hrvatske, a ovaj put i Slavonije i Baranje. Suradnja sa sportašima, nacionalnim sportskim savezima jako pomaže da se Hrvatska promovira u Europi i svijetu. Ono što me veseli jest vidjeti uvijek punu dvoranu u Osijeku i da još jednom prekrasna slika sporta ode u svijet - rekao je Dubravko Šimenc.

Josip Pavić potvrdio je kako Ministarstvo turizma i sporta podržava ovako velike manifestacije.

- Dobro World Cup je s razlogom u top tri sportske manifestacije u Hrvatskoj. Odličan je to događaj, na svjetskoj razini, ali i organizacija natjecanja je vrhunska. Mogu biti uzor svim organizatorima na koji način se to radi i na koji način se spaja sport i turizam. Fantastičan je to događaj, koji ima podršku Ministarstva turizma i sporta. Veselim se posebno nastupu naših gimnastičara, koji ostvaruju vrhunske rezultate u svijetu - rekao je Josip Pavić.

Krešimir Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike