Sport
PH U FULL CONTACTU I POINT FIGHTINGU

Na Jugu će nastupiti i svjetski prvaci
Objavljeno 3. lipnja, 2023.

Osijek će ponovno biti domaćin državnog prvenstva u borilačkim sportovima. Ove subote u dvorani Jug 2 održat će se državna smotra u kickboxingu u disciplinama full contact za juniore i seniore te point fightingu za starije kadete. Organizator i ove priredbe je Kickboxing klub Sveti Duh iz Osijeka, u suradnji s Hrvatskim kickboxing savezom, a očekuje se nastup 164 borkinje i boraca iz 27 hrvatskih klubova.



Organizator je potvrdio kako će i ove godine u Osijeku nastupiti brojni ugledni trofejni hrvatski borci i borkinje, neki od njih i ponajbolji svjetski u svojim kategorijama, a koji će ove godine predstavljati Hrvatsku na WAKO seniorskom Svjetskom kickboxing prvenstvu koje će se u studenome održati u Portugalu. Elitu će predvoditi aktualni svjetski prvak u full contactu Nikica Radonić, iz Kickboxing kluba Sveti Jure, iz Vrgorca, zatim brončani s prošlog SP-a održanog u talijanskom Jesolu Marko Opšivač, iz Kickboxing kluba Budokai, iz Rovinja, Toni Ćatipović iz splitskog Pit bulla, aktualni europski prvak. Posebno atraktivan bit će nastup Marka Martinjaka, iz zagrebačkog Armusa, poznatog hrvatskog borca u bare knuckleu, odnosno boksa golim šakama. U ženskoj konkurenciji najzvučnija imena svakako su aktualna svjetska prvakinja Lucija Bilobrk, također iz splitskog Pit bulla te Ana Bajić iz Kickboxing kluba Mornar iz Splita.

Svoje jake adute imat će i domaćin priredbe osječki Sveti Duh. Velika su očekivanja od Borne Bilandžića koji će braniti naslov prvaka Hrvatske u full contactu, u kategoriji do 71 kilogama. Borna je brončani s prošlog SP-a u Jesolu. Naslov prvaka branit će i Antonijo Krajinović, prvak u kategoriji do 75 kg, također osvajač bronce s prošlog SP-a u disciplini low kick.

Svečano je otvaranje danas, u dvorani Jug, u 9.45 sati, a završetak priredbe predviđen je u 20 sati.

Krešimir Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike