Sport
NASTAVLJENA REZULTATSKA KRIZA BIJELO-PLAVIH

Šibenčani kući s jednim bodom, Caktaš propustio realizirati penal
Objavljeno 18. ožujka, 2023.
Loptu je za jedanaesterac uzeo Mierez, publika je tražila da ga izvede Škorić, ali je Perković odredio Caktaša

Nogometaši Osijeka nisu uspjeli prekinuti svoj niz bez pobjede koji traje već gotovo dva mjeseca. Ovaj put su iz Gradskog vrta jedan bod odnijeli Šibenčani. Osijek nije uspio zabiti ni iz kaznenog udarca koji je u 70. minuti propustio realizirati Mijo Caktaš jer je vratar gostiju Lovre Rogić obranio njegov udarac. Utakmica je protekla u podijeljenim emocijama. Nezadovljstvo zbog loših rezultata navijači su iskazali skandiranjima "Uprava odlazi, Čohar odlazi, Kuleševiću odlazi" čime su poslali jasnu poruku koga smatraju odgovornim za probleme u koje je upao Osijek u nastavku sezone. S druge strane bila je to oproštajna utakmica kapetana Mileta Škorića koji je za svoj ogroman doprinos koji je dao u bijelo-plavom dresu nagrađen ovacijama publike na početku i na kraju susreta.

Mreže mirovale

Poduzetniji je Osijek bio u prvih 45 minuta, bilo je i prijetnji prema Rogiću, ali ne i pogodaka. Šibenčani su druge strane nisu pokazivali baš previše napadačkih ambicija, ali znali su i oni priprijetiti Malenici. Osijek je napao visoko što je bila dobra ideja jer se gosti nisu uvijek najbolje snalazili u tom pritisku pa su često griješili. No, slično se može reći i za Osječani koji su opet imali previše tehničkih pogrešaka koje su ih onemogućavale u hvatanju pravog ritma. Prva prijetnja dogodila se u šestoj minuti kada je Leovac glavom spustio loptu Caktašu, a on je pucao iz okreta sa šest metara u vanjski dio mreže. Četiri minute kasnije Gržan je dugom loptom pronašao Miereza koji je pucao iz kosa ali taj udarac nije Rogića stavio na ozbiljnije iskušenje. Nakon 15 minuta igre javili su se i gosti. Kvržić je udarcem s ruba kaznenog prosotra zagrijao Maleničine dlanove, a već u sljedećem napadu Leovac je pucao ali nije bilo dovolnjo snage u tom udarcu. Nedugo zatim opet su kombinirali Leovac i Caktaš koji je pokušao volej udarcem, nije to bio loš udarac ali je išao izravno u vratara gostiju. Osijek je imao inicijativu ali je puno griješio u situacijama kada je trebalo poslati pravu loptu prema napadačima. No, zato su gosti bili opasni u 34. minuti kada je Arai petom proigrao Kvržića koji je pucao sa 12-13 metara iskosa, ali ni to nije bilo preveliko iskušenje za Malenicu. Kako se bližio kraj prvog dijela Osijek je dodao gas, pa je u završnici poluvremena imao još dva pokušaja, oba glavom. Prvo je Caktaš mogao puno bolje pucati nakon ubačaja Fiolića iz slobodnog udaraca, a kvalitetniji je bio pokušaj Miereza nakon centrašuta Gržana, ali ta je lopta završila zamalo preko grede. Osijek nije igrao loše, ali u prvih 45 minuta nije uspio kapitalizirati svoju nadmoć pa se na odmor otišlo bez pogodaka

Rogić obranio penal Caktašu

U nastavku susreta Šibenčani su pokazali više napadačke želje, a Osijek se počeo mučiti. Istina, opet je prvi zaprijetio kada je Caktaš u 54. minuti dobro ciljao iz slobodnog udarca s 26 metara, a Rogić se dobro protegnuo te skrenuo loptu u korner. U 58. minuti Nejašmić je odlično proigrao Fiolića koji je uputio oštru povratnu loptu u peterac na koju je zamalo zakasnio Mierez na drugoj vratinici. Nakon tih pokušaja počele su se događati neugodne stvari pred Malenicom koji je u 60. minuti dobro reagirao na neugodan pokušaj Araija iskosa. Ciljao je Japanac prvi kut, ali Osijekov vratar bio je spreman. I onda su Osječani dobili veliku priliku za vodstvo. U 69. minuti Matić je u kaznenom prostoru srušio Miereza pa je Čulina bez razmišljanja pokazao na kazneni udarac. Živa zbrka je nastala oko izvođača najstrože kazne. Loptu je uzeo Mierez, publika je tražila da ga izvede Škorić, ali je Perković odredio Caktaša, no to se nije pokazalo kao sretno rješenje. Caktaš je pucao poluvisoko u lijevi kut, Rogić ga je pročitao i obranio njegov udarac. Bio je Caktašu to četvrti uzastopni promašeni kazneni udarac u HNL. Trener Osijeka u igru je ubacio sve svoje napadačke adute. Na terenu su bili uz Caktaša i Miereza, Lovrić i Živković. Taj maksimalni rizik Osijekovog stratega na koncu se nije isplatio jer uz sav trud koji je njegova momčad ulagala nije uspjela pronaći put do mreže. U dva navrata Caktaš je bio u prilikama ali ih nije uspio realizirati. Bolja je bila ona koja se dogodila duboko u sudačkoj nadoknadi kada je Barišić dugom loptom pronašao Miereza koji ju je uspio vratiti pred vrata, na drugoj vratnici bio je Caktaš, no nije uspio loptu ugurati u vrata, pa je susret završio bez pobjednika. Nakon što je susret završio NK Osijek se i službeno oprostio od svog kapetana Mileta Škorića prigodnim poklonom, a navijači su ga ispratili skandiranjem i pljeskom. Škorić će karijeru nastaviti u redovima kineskog Changzhoua. Nažalost, oproštaj od Osijeka dugogodišnjeg kapetana nije prošao na željeni način. Iako su Osječani produbili svoju krizu Kohorta ih je nakon susreta ispratila podrškom. D. Keler

 
 

OSIJEK - Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme sunčano. Teren dobar. Gledatelja: 2321. Sudac: Ante Čulina (Zagreb) - 6. Strijelci: Žuti kartoni: Barišić, Leovac, Lovrić (Osijek), Đorić (Šibenik). Crveni kartoni:

IGRAČ UTAKMICE: LOVRE ROGIĆ (ŠIBENIK)

OSIJEK

0

Malenica 7, Gržan 6, Škorić 7, Barišić 6,5, Leovac 6,5 (od 63. Jurčević 6), Nejašmić 6, Žaper 6 (od 46. Omerović 6), Jugović 6 (od 63. Lovrić 6), Fiolić 6 (od 77. Živković -), Caktaš 6, Mierez 6,5.

ŠIBENIK

0

Rogić 7,5, Kvržić 6,5, Matić 6, Mesa 6,5, Mina 6, Čanađija 6,5 (od 82. Skorup -), Đorić 6,5, Đira 6 (od 71. Soldo -), Arai 6,5 (od 90. Knežević -), Hiroš 5,5 (od 46. Špeljak 6), Dolček (od 71. Radonjić -).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike