Regija
ŽELE KVALITETNIJU USLUGU I ZADRŽATI NOVAC U OPĆINI

Viljevo osniva komunalno poduzeće
Objavljeno 13. ožujka, 2023.
VILJEVO



Vijećnici Općine Viljevo na posljednjoj su sjednici donijeli odluku o osnivanju vlastitog komunalnog poduzeća Komunalno gospodarstvo Čuvarkuća d.o.o. za obavljanje komunalnih djelatnosti. Obrazlažući prijedlog odluke, načelnik općine Dominik Knežević naglasio je kako se osnivanje vlastitog komunalnog poduzeća temelji na nastojanju da se unaprijedi kvaliteta životnih uvjeta na području općine, odnosno obavljanje komunalih djelatnosti, te uspostavi pravovremena intervencija, uz racionalizaciju troškova.

- S obzirom na to da su se do sada za obavljanje komunalnih djelatnosti angažirale vanjske tvrtke, a znalo se i kasniti s izvršenjem povjerenih poslova, pojavila se potreba za osnivanjem vlastitog komunalnog poduzeća. Na taj ćemo način ubrzati obavljanje poslova, a novac će ostati u Općini Viljevo. Također, otvorit će se i nova radna mjesta - pojasnio je načelnik Knežević.

Osim u obavljanju poslova za potrebe Općine, Komunalno gospodarstvo Čuvarkuća moći će pružati usluge i ostalim ustanovama koje djeluju na području viljevačke općine.

U nastavku sjednice donesena je i odluka o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi, a riječ je o izgradnji nove asfaltirane ceste od Kapelne do Krunoslavlja. Prihvaćena su izvješća o programu građenja i programu održavanja objekata komunalne infrastrukture u 2022. te je donesena odluka o izvršenju proračuna za 2022. godinu. Viljevački vijećnici upoznati su i s prijavnim aktivnostima na natječaje resornih ministarstava.

- Na natječaj Ministarstva graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine investicije prijavili smo gradnju parkirališta i središnje staze na groblju u Ivanovu, dok smo projekt izgradnje Sportsko-rekreacijske zone u Viljevu u vrijednosti od 2,1 milijun eura ili 16 milijuna kuna prijavili na natječaj Ministarsta turizma i sporta. Na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije prijavit ćemo završetak gradnje zdravstvene ambulante, odnosno faze B Centra Viljeva - rekao je načelnik Dominik Knežević.

Dodao je kako slijedi i postupak javne nabave za završetak vatrogasnog doma u sklopu višemilijunskog kompleksa Centar Viljevo. S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike